دوره 9، شماره 17 - ( 1-1400 )                   دوره 9 شماره 17 صفحات 428-395 | برگشت به فهرست نسخه ها

Faramarzpoor N, Fadaee M. Mathematics Teachers' Opinions on the Causes of Educational mistakes of Student in School Classrooms with an Emphasis on Algebra. CSTP. 2021; 9 (17) :395-428
فرامرزپور نوشین، فدایی محمدرضا. نظرات معلمان ریاضی در مورد دلایل رخ‌داد اشتباهات آموزشی دانش‌آموزان در کلاس درس‌های مدرسه‌ای با تاکید بر جبر. نظریه و عمل در برنامه درسی. 1400; 9 (17) :428-395

1- شهید باهنر کزمان
2- شهید باهنر کزمان ، mr_fadaii@mail.uk.ac.ir
اشتباهات جبری یکی از موانع موجود در مسیر یادگیری مباحث مختلف ریاضی و پیشرفت در دوره­های تحصیلی بالاتر می­باشند. آگاهی از دلایل ایجاد این اشتباهات در بهبود نظام آموزشی نقش مهمی دارد. از اینرو پژوهش حاضر با هدف بررسی نظرات معلمان ریاضی در مورد اشتباهات آموزشی دانش­آموزان در جبر انجام شده است. این پژوهش از نوع پژوهش­های کیفی است که نمونه آن شامل 8 نفر از معلمان ریاضی دوره اول متوسطه می­باشد که با بهره­گیری از روش نمونه­گیری هدفمند انتخاب شدند. جهت جمع­آوری داده­ها از مصاحبه­ نیم­ساختار یافته کمک گرفته شده است. داده­ها با بهره­گیری از روش کدگذاری و دسته­بندی مطالب مشابه تحلیل شدند. یافته­های این پژوهش نشان دادند که سه مقوله­ «فرآیند کسب و بکارگیری دانش»، «ویژگی­های فردی دانش­آموز» و «عناصر تدریس» دلایل عمومی و اختصاصی ایجاد اشتباهات دانش­آموزان در جبر از دیدگاه معلمان هستند.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: کمک به اصلاح و بازنگری برنامه‌های درسی مقاطع مختلف تحصیلی
دریافت: 1400/2/11 | پذیرش: 1400/7/21 | انتشار: 1400/7/30