جلد 14، شماره 48 - ( بهار و تابستان 1403 )                   شماره 48 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

Gashmardi N, , Badeleh A R. Relationship Between Academic Attitude and Motivation Effective Teaching of Sciences with the Mediation of Scientific Project Model Design between Bachelor Student Teachers of Primary Education Program at Farhangian University. Journal title 2024; 14 (48)
URL: http://erj.khu.ac.ir/article-1-1360-fa.html
گشمردی نوشین، بادله علی رضا. بررسی رابطۀ نگرش‌ تحصیلی و انگیزش تدریس اثربخش علوم‌تجربی با نقش واسطه‌ای طراحی الگوی پروژه علمی در بین دانشجومعلمان دوره کارشناسی آموزش ابتدایی دانشگاه فرهنگیان. عنوان نشریه. 1403; 14 (48)

URL: http://erj.khu.ac.ir/article-1-1360-fa.html

1- دانشگاه فرهنگیان ، m.gashmardi@cfu.ac.ir
2- گروه علوم تربیتی دانشگاه فرهنگیان
چکیده:   (2010 مشاهده)
با توجه به نقش آموزش علوم ­تجربی در توانایی علمی و مهارتی دانش ­آموزان، انتخاب روش تدریس مناسب مرحله مهمی در فرآیند یاددهی - یادگیری است. هدف این پژوهش بررسی رابطه بین نگرش تحصیلی و انگیزش آموزش موثر علوم ­تجربی با میانجی­ گری طراحی الگوی پروژه علمی بود. روش پژوهش حاضر، از نظر هدف کاربردی و از نظر ماهیت داده­ ها، همبستگی (مدل­ یابی معادلات ساختاری) است. جامعۀ آماری پژوهش 225 نفر از دانشجومعلمان دانشگاه فرهنگیان بوشهر بودند که از بین آنها 142 نفر به روش نمونه ­گیری خوشه ­ای انتخاب شدند. برای جمع ­آوری داده ­ها از پرسشنامه محقق­ ساخته مشتمل بر سئوالات مربوط به سنجش متغیرهای نگرش تحصیلی (20 سئوال) و انگیزش تحصیلی (26 سئوال) و همچنین آزمون طراحی پروژه­ علمی آموزشی (4 سئوال) استفاده شد. به­ منظور تجزیه و تحلیل داده ­ها از تحلیل عاملی اکتشافی، آماره­ های توصیفی و استنباطی از طریق نرم­ افزار SPSS، نسخه 25 و تحلیل عاملی تأییدی و تحلیل مسیر با بهره­ گیری از مدل معادلات ساختاری، با بکارگیری نرم­ افزار SmartPLS ویرایش 3 استفاده شد. نتایج نشان داد که نگرش تحصیلی تأثیر مستقیم و معنی ­داری بر انگیزش تدریس اثربخش دارد؛ نگرش تحصیلی بر انگیزش تدریس اثربخش با میانجی­ گری طراحی الگوی پروژه علمی، اثر غیر مستقیم و معنی­ داری دارد. مدل ساختاری تحقیق نیز مورد تایید قرار گرفت. همچنین نگرش دانشجومعلمان نسبت به مباحث درسی مرتبط با آموزش علوم­ تجربی در دانشگاه فرهنگیان و انگیزش تدریس اثربخش علوم ­تجربی دوره ابتدایی بالاتر از حد متوسط و در سطح مطلوبی بود. بنابراین نگرش تحصیلی مثبت و عملکرد تحصیلی دانشجومعلمان می­ تواند بر انگیزه شغلی آنان برای تدریس اثربخش درس علوم­ تجربی مؤثر باشد؛ البته آموزش راهبردهای تدریس فعال نیز ضروری است.

نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: برنامه ریزی درسی
دریافت: 1402/8/3 | ویرایش نهایی: 1403/5/12 | پذیرش: 1403/7/22 | انتشار الکترونیک: 1403/7/22

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه پژوهش‌های تربیتی می باشد.