جلد 6، شماره 38 - ( بهار و تابستان 1398 )                   شماره 38 صفحات 59-46 | برگشت به فهرست نسخه ها

ghasemizad A, makki M. Studying the problems of student participation in research activities. Journal title 2019; 6 (38) :46-59
URL: http://erj.khu.ac.ir/article-1-321-fa.html
قاسمی زاد علیرضا، مکی مینو. بررسی مشکلات مشارکت دانشجویان در فعالیت های پژوهشی، و ارائه راه حل مناسب. عنوان نشریه. 1398; 6 (38) :46-59

URL: http://erj.khu.ac.ir/article-1-321-fa.html

استادیاربخش مدیریت آموزشی، واحد کازرون، دانشگاه آزاد اسلامی،کازرون، ایران.(GHASEMIZAD@KAU.AC.IR)

پژوهش حاضر به بررسی مشکلات مشارکت دانشجویان دانشگاه فرهنگیان فارس در فعالیت­های پژوهشی، ارائه راه­حل مناسب، می­پردازد. روش تحقیق،توصیفی پیمایشی بود. ابزار پژوهش مصاحبه و پرسشنامه محقق ساخته بود. در مصاحبه از روش نمونه­گیری هدفمند در حد اشباع نظری و جهت پر کردن پرسشنامه از روش نمونه گیری تصادفی ساده استفاده شد. روایی پرسشنامه از طریق روایی صوری و سازه و پایایی آن از طریق آلفای کرونباخ بدست آمد که آلفای کلی پرسشنامه 91/0 بود. نتایج حاصل از تحلیل عاملی اکتشافی 5 مولفه تعهد، بسترسازی، انگیزه، عملکرد، علاقه­مندی و ساختار را به عنوان مولفه­های مشکلات مشارکت دانشجویان در نظر گرفت. همچنین تحلیل عاملی تائیدی به کمک نرم افزار AMOS نیز نشان از برازش مطلوب مدل 5 عاملی داشت. نتایج آزمون فریدمن نشان داد که عامل بستر سازی دارای اولین اولویت و عامل ساختار دارای رتبه پنجم می­باشد. در پایان دانشجویان و اعضای هیات علمی برخی راه حل ها از جمله تاسیس و تقویت کتابخانه­ها و آزمایشگاه ها و دسترسی به منابع اطلاعاتی را جهت مشارکت در فعالیت های پژوهش پیشنهاد دادند.

نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: مدیریت آموزشی
دریافت: 1396/4/16 | پذیرش: 1398/7/24 | انتشار: 1398/7/24

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه پژوهش‌های تربیتی می باشد.