جلد 8، شماره 42 - ( بهار و تابستان 1400 )                   شماره 42 صفحات 32-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Khanipour H, Yaghmaeeyan H, chizari H, Hossaini S. Sex education programs for children and adolescents: A Systematic Review. . 2021; 8 (42) :1-32
URL: http://erj.khu.ac.ir/article-1-791-fa.html
خانی‌پور حمید، یغماییان هومن، چیذری هانیه، حسینی سمانه. برنامه‌های تربیت جنسی کودکان و نوجوانان:‌ مرور نظامند. نشریه پژوهش‌های تربیتی. 1400; 8 (42) :32-1

URL: http://erj.khu.ac.ir/article-1-791-fa.html

دانشگاه خوارزمی
تربیت جنسی یکی از جنبه‌های مهم تربیت است که در کشور ایران مغفول مانده است. در این پژوهش با استفاده از روش مرور نظامند، سه سوال درباره تعریف و مفهوم‌سازی تربیت جنسی در دنیا، سرفصل‌های و مهارت‌های تربیت جنسی و اثرات این برنامه‌ها بررسی شد. روش مطالعه از نوع مرور نظام‌مند بود. یافته‌ها نشان میدهد برنامه‌‌های تربیت جنسی طیف گسترده‌ای از آموزش‌های شیوه‌های محافظت جنسی از خود تا آموزش شیوه‌های اخلاقی سلامت جنسی قرار می‌گیرد. تعریف‌های اولیه از تربیت جنسی عام و رفتاری است ولی هر چه به جلو می‌رویم، تعریف‌ها ماهیت فرهنگ وابسته‌تر پیدا کرده‌اند. اثربخشی برنامه‌های تربیت جنسی در کاهش مشکلاتی مثل بارداری ناخواسته و محافظت از آزاردیدگی جنسی موثر است. اتخاذ رویکرد جامع‌نگر به تربیت جنسی که به معنای استفاده از روش‌های مداخله مهارت‌آموزی روانشناختی و همراه‌کردن والدین و اولیای مدرسه است در تحقق برنامه‌های تربیت جنسی موثر است. بهتر است برای تضمین اثربخشی برنامه‌های تربیت جنسی، هر برنامه با توجه به جنبه‌های فردی و فرهنگی مخاطبان تعدیل شود تا اثربخشی برنامه بر روی سلامت جنسی تضمین شود.
شماره‌ی مقاله: 1
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: روانشناسی تربیتی
دریافت: 1398/12/20 | پذیرش: 1399/11/9 | انتشار: 1399/11/9

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه پژوهش‌های تربیتی می باشد.