جلد 9، شماره 43 - ( پاییز و زمستان 1400 )                   شماره 43 صفحات 15-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ashrafian N, Salehi K. Using Grounded Theory to Explain the Process of Developing Self-Regulated Students in Elementary Schools with Emphasis on the Role of Teachers. erj. 2021; 9 (43) :1-15
URL: http://erj.khu.ac.ir/article-1-908-fa.html
اشرفیان ندا، صالحی کیوان. ارائه نظریه داده‌ بنیاد برای تبیین فرآیند پرورش دانش‌آموزان خودنظم‌ده در مدارس ابتدایی با تأکید بر نقش معلمان. نشریه پژوهش‌های تربیتی. 1400; 9 (43) :15-1

URL: http://erj.khu.ac.ir/article-1-908-fa.html

دانشگاه تهران
چکیده:   (1935 مشاهده)
پرورش دانش‌آموزان خود نظم ده، از مهم‌ترین اهداف عالی در تمامی نظام‌های آموزشی به شمار می‌رود که می‌تواند زمینه لازم برای تحول و توسعه پایدار در هر جامعه‌ای را فراهم آورد. پژوهش حاضر با هدف، تبیین فرآیند پرورش دانش‌آموزان خودنظم‌ده در مدارس ابتدایی با تأکید بر نقش معلمان، و استفاده از رویکرد کیفی و روش داده بنیاد (نظریه برخاسته از داده‌ها) انجام شده‌است. داده‌ها با استفاده از مصاحبه‌های نیمه‌ساختارمند با 25 معلم ابتدایی و نامه‌نگاری گردآوری‌شد. انتخاب مصاحبه‌شوندگان بر پایه راهبرد نمونه‌گیری نظری انجام گردید. تحلیل داده‌ها در سه مرحله کدگذاری باز، محوری و گزینشی به انجام رسید که در نتیجه آن‌ 48 کُد اولیه، 19 زیرمقوله و 3 مقوله کلی استخراج شد. در نظریه میانی به‌دست آمده "توجه به رشد همه‌جانبه ‌انسان" به عنوان مقوله ‌محوری در نظر گرفته شد که با تمامی مقوله‌های به‌دست آمده در این پژوهش در ارتباط است. اگر معلمان به عنوان سکانداران فرآیند تعلیم و تربیت، رشد همه‌جانبه دانش‌آموزان را مورد توجه قرار داده و با استفاده بهینه از شرایط زمینه‌ای همچون محتوای اصیل و رسانه‌های آموزشی نوین به اجرای راهبردهایی نظیر عاملیت‌بخشی، جهت‌دهی و بازخورددهی به دانش‌آموزان‌، عرصه‌سازی برای آن‌ها و الهام‌بخشی بپردازند، بستر لازم برای پرورش دانش‌آموزانی توانمند و خودنظم‌ده فراهم شده که آینده سازان شایسته‌ای برای جامل خود خواهند بود. در ادامه راهکارهای مناسب برای پرورش دانش‌آموزان خودنظم‌ده ارائه گردید.
شماره‌ی مقاله: 1

نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: روانشناسی تربیتی
دریافت: 1399/8/30 | پذیرش: 1400/9/23 | انتشار: 1400/10/5

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه پژوهش‌های تربیتی می باشد.