جلد 8، شماره 42 - ( بهار و تابستان 1400 )                   شماره 42 صفحات 114-78 | برگشت به فهرست نسخه ها

Components and elements Synthesis of home-school sexual education curriculum. erj. 2021; 8 (42) :78-114
URL: http://erj.khu.ac.ir/article-1-999-fa.html
حجازی زهرا، قادری مصطفی، صادقی علیرضا، صمدی پروین، نیکنام زهرا. سنتزپژوهی مولفه‌ها و کنشگران برنامه درسی تربیت جنسی خانه- مدرسه. نشریه پژوهش‌های تربیتی. 1400; 8 (42) :114-78

URL: http://erj.khu.ac.ir/article-1-999-fa.html

دانشگاه علامه طباطبائی
هدف پژوهش حاضر، استخراج مؤلفه‌ها و کنشگران برنامه درسی تربیت جنسی خانه – مدرسه است. روش تحقیق، سنتز آثار پژوهشی مرتبط در بازه‌های زمانی 2010 تا 2020 برگرفته از پایگاه‌های اطلاعاتی است. تعداد 376پژوهش علمی شناسایی و پس از بررسی‌های لازم، 19پژوهش  به مرحله نخست سنتز وارد شدند که با استفاده از روش سنتزپژوهی ساسکویس، هان و رودلا ترکیبی بهینه از نتایج آن‌ها ارایه گردید. استفاده از ارزیاب برای کدگذاری مجدد یافته‌ها، بیان شفاف آنچه انجام شده است و وجود شاخص های معین و قابل دفاع برای انتخاب مطالعات ورودی، جهت ارتقاء اعتبار پژوهش استفاده گردید. طبق یافته‌های حاصل، در برنامه درسی تربیت جنسی خانه- مدرسه مقوله‌های 12 گانه شناسایی گردید؛  شریان حیاتی سلامت و بهداشت؛ تعرض تا تجاوز: از پیشگیری تا درمان؛  رشد، نمو و بالیدگی انسان در چرخه عمر؛ شبکه ارتباطی انسانی: من به توان ما؛ مهارت‌های بهزیستن؛ ارزش‌مداری و نقش‌آفرینی معنویت؛  فعل جنسی؛ کیستی جنسی و جنسیت؛  شاهراه اطلاعاتی- رسانه‌ای؛ همدلی و همیاری سازمانی؛ حق در ترازوی عدالت و بازتاب هنجارهای فرهنگی- اجتماعی. از میان کنشگران برنامه درسی جهت سهم بری از مشارکت در برنامه درسی مذکور، به ترتیب معلم،  والدین، دانش آموزان و سپس متخصصان و علمای دینی شناسایی شدند.
شماره‌ی مقاله: 4
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: برنامه ریزی درسی
دریافت: 1400/2/7 | پذیرش: 1400/7/18 | انتشار: 1400/7/18

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه پژوهش‌های تربیتی می باشد.