دوره 1، شماره 4 - ( 12-1393 )                   جلد 1 شماره 4 صفحات 318-305 | برگشت به فهرست نسخه ها

Gholami K, Mohammadi S. Information Interaction of Pregnant Women in Ninisite. Human Information Interaction 2015; 1 (4)
URL: http://hii.khu.ac.ir/article-1-2414-fa.html
غلامی خدیجه، محمدی شهناز. تعامل اطلاعاتی زنان باردار در فروم اینترنتی نی‌نی ‌سایت. تعامل انسان و اطلاعات. 1393; 1 (4)

URL: http://hii.khu.ac.ir/article-1-2414-fa.html

کارشناس ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی، مدرس دانشگاه شهیدمدنی آذربایجان، تبریز، ایران
چکیده:   (12055 مشاهده)
زمینه و هدف: با توجه به رشد روزافزون استفاده از اینترنت به عنوان یکی از مهمترین منابع اطلاعاتی، هدف پژوهش حاضر، شناسایی تعامل اطلاعاتی زنان باردار و تعیین نیازهای اطلاعاتی پزشکی آنها در فروم اینترنتی نی‌نی سایت است.
روش: این پژوهش کاربردی با استفاده از روش‌های تحلیل محتوا و نشانه شناسی انجام شد. از روش تحلیل محتوا برای دستیابی به مضامین موضوع های مبادله شده میان کاربران و نیز برای بررسی نیازهای اطلاعاتی کاربران استفاده شد و برای کشف ابعاد اعتماد میان کاربران فروم، روش نشانه شناسی به کار گرفته شد. نمونه گیری انجام نشد و تمام پیام های مبادله شده در بازه زمانی شش ماهه (مهر تا اسفند 1392) بررسی شد.
یافته ها:بررسی دو فروم قبل از بارداری و دوره بارداری نشان داد کاربران در این فروم‌ها، در مورد جنبه‌های مختلف زندگی گفتگو می‌کنند. پزشکی و سلامت، خرید و فروش، آموزش، تفریح و سرگرمی، دوست یابی و درد و دل، مذهب، سبک زندگی و همدلی از مضامین اصلی گفتگوی کاربران در فروم نی‌نی سایت است. بیشترین نیاز اطلاعاتی زنان مربوط به اختلالات ناباروری، تشخیص و درمان، علائم و عوارض بارداری، مشکلات جنین، اقدامات دوران بارداری و زایمان و تولد است. بعد شناختی و عاطفی از مولفه‌های اصلی اعتماد در میان کاربران بود.
نتیجه گیری: با توجه به توانایی فروم ها در مبادله اطلاعات است و امکان دسترسی سریع به اطلاعات به ویژه اطلاعات سلامت مدیران سایت های سلامت می توانند اقدام به راه اندازی فروم در سایت های خود کنند.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تعامل انسان و اطلاعات می باشد.