دوره 9، شماره 3 - ( 7-1401 )                   جلد 9 شماره 3 صفحات 88-77 | برگشت به فهرست نسخه ها

rahimi S, rahimi F, daniali S. The Importance of Visual Literacy in Education and Learning in Media age. Human Information Interaction 2022; 9 (3)
URL: http://hii.khu.ac.ir/article-1-3038-fa.html
رحیمی صالح، رحیمی فاطمه، دانیالی سمیرا. ضرورت و جایگاه سواد بصری در آموزش و یادگیری در عصر رسانه. تعامل انسان و اطلاعات. 1401; 9 (3)

URL: http://hii.khu.ac.ir/article-1-3038-fa.html

گروه علم اطلاعات و دانش‌شناسی، دانشگاه رازی، کرمانشاه
زمینه و هدف: باتوجه‌به افزایش روزافزون حجم اطلاعات در دنیای کنونی و ضرورت استفاده از تصاویر در حوزه‌های مختلف، اهمیت سواد بصری بر کسی پوشیده نیست و پژوهشها نشان میدهد که سواد بصری در یادگیری تأثیر مثبتی دارد. ازاین‌رو در این پژوهش هدف، تعیین جایگاه سواد بصری و پی‌بردن به‌ضرورت استفاده آن در آموزش و یادگیری و همچنین تعیین مؤلفههای سواد بصری در جهت بهبود یادگیری است.
روش پژوهش: این مقاله با استفاده از روش اسنادی (کتابخانهای) و به شیوه پژوهش توصیفی، به‌مرور متون حوزه سواد بصری پرداخته و رویکردهای مختلف حوزه سواد بصری را مورد مداقه قرار داده است.
یافته‌ها: سواد بصری به طور معمول بهعنوان توانایی ارزیابی، تحلیل و تفسیر معانی تصاویر و استفاده از آن است و به¬عنوان یک مفهوم جدایی‌ناپذیر از دنیای کنونی و سیر پیشرفت آن لازم است.
نتیجه‌گیری: استانداردهای سواد بصری به ما کمک میکند تا بتوانیم بر مبنای یک چارچوب منطقی و از پیش تعریف شده به بررسی، تحلیل، درک و شناخت عناصر دیداری بپردازیم و سبب میشود تا افراد بتوانند به شیوه مناسبتری از منابع اطلاعاتی در قالب تصاویر و نمادها بهرهمند شوند. مفهوم سواد بصری روزبه‌روز توسعه بیشتری مییابد و نیاز به ابزار و فناوریهای پیشرفتهتری دارد.
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تعامل انسان و اطلاعات می باشد.