دوره 11، شماره 1 - ( 3-1403 )                   جلد 11 شماره 1 صفحات 57-33 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mabhoot A, Farhadpoor M R, Hoseini E. Identifying and ranking the factors affecting the leakage of organizational information using the analytical hierarchy process. Human Information Interaction 2024; 11 (1)
URL: http://hii.khu.ac.ir/article-1-3142-fa.html
مبهوت عبدالامیر، فرهادپور محمدرضا، حسینی ابراهیم. شناسایی و رتبه بندی عوامل مؤثر بر نشت اطلاعات سازمانی به روش فرایند تحلیل سلسله مراتبی. تعامل انسان و اطلاعات. 1403; 11 (1)

URL: http://hii.khu.ac.ir/article-1-3142-fa.html

گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، مدیریت اطلاعات، واحد اهواز، دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز، ایران.
هدف:  هدف این پژوهش شناسایی و رتبه ­بندی عوامل مؤثر بر نشت اطلاعات سازمانی به روش فرایند تحلیل سلسله مراتبی در فرودگاه بین­ المللی اهواز بود.
روش ­پژوهش: این مطالعه از نظر هدف، کاربردی و از نظر روش توصیفی-اکتشافی است. در این پژوهش از نظرات 15 نفر از کارکنان خبره فرودگاه بین ­المللی اهواز به عنوان نمونه با بکارگیری روش گلوله برفی استفاده شد. فرایند اجرایی پژوهش شامل دو گام اصلی بود. در گام اول مجموعه عوامل مؤثر بر نشت اطلاعات سازمانی از متون مرتبط استخراج شد؛ سپس طی دو مرحله با اعمال نظرات خبرگان اتفاق حاصل شد. در گام دوم تجزیه و تحلیل داده ­های حاصل از پرسشنامه با استفاده از فرایند تحلیل سلسله مراتبی و نرم ­افزار اکسپرت چویس انجام شد و جداول و نمودارهای مربوطه ترسیم گردید.
یافته­ ها:  بر اساس نتایج 5 عامل اصلی و 21 زیرعامل موثر بر نشت اطلاعات سازمانی شناسایی شدند. وزن ­دهی و اولویت­ بندی شاخص­ ها نشان داد که عوامل فردی عمدی (0.277) در رتبه اول، عوامل فردی غیرعمدی (0.235) در رتبه دوم، عوامل سازمانی (0.188) در رتبه سوم، عوامل زیرساختی (0.167) در رتبه چهارم و عوامل محیطی(0.133) در رتبه پنجم جای گرفتند.
نتیجه­ گیری: نتایج پژوهش نشان داد که نشت اطلاعات پدیده­ای پیچیده است که عوامل مختلف فردی، سازمانی، زیرساختی و محیطی در رخداد آن دخیل­ اند. با این­ حال، رتبه اول و دوم ابعاد عمدی و غیرعمدی نشت اطلاعات توسط افراد از یک­سو بیان­گر پیچیدگی پدیده نشت اطلاعات و از سوی دیگر نیازمند بازبینی در استراتژی­ های مرتبط با مدیریت منابع انسانی در فرودگاه بین­ المللی اهواز است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تعامل انسان و اطلاعات می باشد.