[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
شناسنامه نشریه
ju صاحب امتیاز
دانشگاه خوارزمی
ju مدیر مسئول
Prof. Mahmood Reza Atai
ju سردبیر
Prof. Mahmood Reza Atai

..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
5 نتیجه برای واژگان

عباسعلی زارعی، مهدی دده بیگلو دده بیگلو،
دوره 11، شماره 2 - ( 6-1387 )
چکیده

پژوهش کنونی با هدف بررسی تاثیر ارتباط از طریق کامپیوتر و ارتباط شفاهی رو در رو در درک و تولید واژگان زبان انگلیسی توسط فراگیران ایرانی انجام شد. در این راستا، تعداد 128 نفر از فراگیران دختر و پسر در سطوح بالا و پائین توانش زبانی در پژوهش شرکت نمودند.  درک و تولید واژگانی با استفاده از آزمونهای درکی و تولیدی شفاهی و کتبی اندازه گیری شد.  داده ها با استفاده  از چهار فرایند آماری تجزیه و تحلیل واریانس دوطرفه پردازش  شد. نتایج حاکی از آن بود که ارتباط از طریق کامپیوتر در هر دو سطح توانش زبانی هم در درک و هم در تولید واژگان از ارتباط شفاهی رو در رو موثرتر است. همچنین مشخص شد گر چه درک نوشتاری واژگان در سطح پائین توانش زبانی بیش از سطح بالای توانش زبانی تحت تاثیر ارتباط از طریق کامپیوتر قرار گرفت، در سطح بالای توانش زبانی ارتباط از طریق کامپیوتر در تولید کتبی واژگان موثرتر بود.
عباسعلی زارعی، ندا بنی اسماعیلی،
دوره 13، شماره 2 - ( 6-1389 )
چکیده

به منظور بررسی چگونگی درک و تولید الگوهای مختلف همنشینی واژگانی توسط فراگیران سطح متوسط ایرانی، آزمون های درک و تولید همنشینهای واژگانی به سی و چهار نفر از دانشجویان دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین داده شد. برای مقایسه درک الگوهای مختلف همنشین های واژگانی از فرایند تجزیه و تحلیل واریانس یکطرفه استفاده شد. نتایج حاکی از آن بود که الگوی "صفت + اسم" نسبت به الگوهای دیگر ساده تر است اگرچه تفاوت میان عملکرد فراگیران در الگوهای مختلف از نظر آماری معنی دار نبود. فرایند تجزیه و تحلیل واریانس یکطرفه دیگری نیز برای مقایسه عملکرد تولیدی فراگیران بکار گرفته شد. نتیجه تحلیل داده ها نشان داد که مشکل فراگیران ایرانی در الگوی "اسم + فعل" بطور معنی داری بیش از الگوهای دیگر همنشینی واژگانی است.
محمود رضا عطایی، فاطمه نیکویی نژاد،
دوره 15، شماره 1 - ( 1-1391 )
چکیده

این پژوهش برای ارزیابی فایدۀ نسبی دانش واژگان و دانش نحو به عنوان پیش بینی کننده های عملکرد در خواندن و درک مطلب انجام شد. علاوه بر این، رابطۀ دو جانبۀ دانش نحو و دانش واژگان و عملکرد در خواندن و درک مطلب بررسی شد. شرکت کنندگان تحقیق 159 دانش آموز پسر سال اول و دوم دبیرستان در ایران بودند. داده های مطالعه از طریق بخش خواندن و درک مطلب نسخه ای قبلی از آزمون زبان انگلیسی مقدماتی (2004)، آزمون سطوح دانش واژگان، آزمون وابسته های لغت و آزمون دانش نحو جمع آوری شد. طبق نتایج، هم نمرات دستور زبان و هم نمرات واژگان با نمرات خواندن و درک مطلب همبستگی مثبت داشتند. همچنین نمرات واژگان با نمرات خواندن و درک مطلب همبستگی معناداری داشتند اما همبستگی بین نمرات دانش نحو و نمرات خواندن و درک مطلب قوی تر بود. تحلیل داده ها نشان داد که دانش نحو بخش بزرگتری از واریانس خواندن و درک مطلب را پوشش می دهد. برای بررسی قدرت دامنۀ/عمق دانش واژگان یا دانش نحو در پیش بینی عملکرد خواندن و درک مفاهیم آزمون تحلیل واریانس چند متغیره انجام شد. شاخص های بتا نشان داد که دانش دستور زبان کمک معناداری به خواندن و درک مطلب کرد اگر چه متغیر های دیگر واریانس آزمون خواندن را پوشش دادند. یافته های این پژوهش شناخت جدیدی در مورد نقش مهم دانش دستور زبان آموزان به عنوان عاملی میانجی در خواندن و درک مطلب در سطح پایینتر از متوسط فراهم می کنند.  
علی روحانی، هاجر خلیلیان،
دوره 15، شماره 1 - ( 1-1391 )
چکیده

این تحقیق رابطه میان سطح آگاهی فراشناختی و دو بُعد دانش واژگانی) توانش مهارتی و بیانی) را در گروههای یادگیری «بیش آگاه» و »«کم آگاه» بررسی می نماید. همچنین عملکرد زبان آموزان را در هر یک از گروه های  بیش آگاه و کم آگاه بلحاظ بِعد بیانی واژگان (که در قالب میزان سطح واژگان زبان آموزان عملیاتی گردیده) و ِبعد مهارتی واژگان (که در قالب میزان کاربرد تولیدی واژگان زبان آموزان عملیاتی گردیده) مقایسه می نماید. بدین منظورتعداد 80  نفراز دانشجویان رشته مترجمی زبان انگلیسی دانشگاه پیام نور اصفهان و دانشگاه شهرکرد  از طریق آزمون  تعیین سطح آکسفورد انتخاب شدند. سپس از آزمون آگاهی فراشناختی ِشرو برای سنجش سطح آگاهی فراشناختیِ و صریح و از  آزمون میزان سطح واژگان نِیشن و  آزمون میزان سطح مهارت تولیدی واژگان نیشن و لوِفر جهت سنجش دو بعد دانش بیانی ومهارتی شرکت کنندگان استفاده گردید . نتایج حاصل از بررسی همبستگی، وجود یک ارتباط  معنادارِ مثبت میان آگاهی فراشناختی زبان و  بعد بیانی واژگان و یک رابطه منفیِ معنادار میان آگاهی فراشناختی و بعد مهارتی واژگان زبان بود. نتایج حاصل از آزمون تی نیز نشان داد که گروه بیش آگاه در بعد دانشِ بیانی واژگان عملکرد بهتری داشتند در حالیکه گروه کم آگاه در بعد مهارتیِ تولید واژگان عملکرد بهتری داشتند. نتایج تحقیق حاضر می تواند  ابعاد شناختی- ذهنی یادگیری واژگان زبان را روشنتر سازد.
مهشاد تسنیمی،
دوره 23، شماره 2 - ( 6-1399 )
چکیده

روان خوانی یک توانایی چندوجهی است که متاثر از چندین فرآیند زبانی و غیر زبانی است. بر این اساس، شناخت مولفه های مهم روان خوانی در برنامه ریزی و اجرای برنامه های آموزشی خواندن زبان دوم بسیار مهم است. این مطالعه به منظور ارزیابی قدرت پیش بینی دانش نحوی، وسعت واژگان و آگاهی فراشناختی استراتژی های خواندن در روان خوانی زبان آموزان ایرانی انجام شد. بدین منظور، نمونه ای از ۱۴۹ زبان آموز ایرانی انتخاب شدند. آنها در آزمون های سطوح واژگان، بررسی راهبردهای خواندن، تافل و آزمون روان خوانی شرکت کردند. نتایج رگرسیون خطی نشان داد که وسعت واژگان اولین پیش بینی کننده عملکرد خوانندگان در روان خوانی بود؛ سپس آگاهی فراشناختی از استراتژی های خواندن به عنوان دومین پیش بینی کننده مشخص شد ولی دانش نحوی در مدل رگرسیون وارد نشد. علاوه بر این ، یافته ها تاثیر هر دو فرایند زبانی و غیر زبانی را در روان خوانی تأیید کردند. داشتن تصویری واضح از مولفه های روان خوانی می تواند برای آموزش درک مطلب و پیش بینی نمره مهارت خواندن مفید باشد.

صفحه 1 از 1     

Iranian Journal of Applied Linguistics
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4645