دوره 1، شماره 1 - ( 9-1392 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 8-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bayrami M, Hashemi T, Daneshfar S, Bahadori J. The Role of Positive and Negative Emotions, Optimism, Pessimism, and Information Processing Styles in the Students’ psychological Adjustment. JCP 2013; 1 (1) :1-8
URL: http://jcp.khu.ac.ir/article-1-1700-fa.html
بیرامی منصور، هاشمی نصرت‌آباد تورج، دانشفر شیرین، بهادری خسروشاهی جعفر. نقش هیجانات مثبت و منفی، خوش بینی و بدبینی و سبک‌های پردازش اطلاعات در سازگاری روانشناختی دانشجویان. فصلنامه روانشناسی شناختی. 1392; 1 (1) :1-8

URL: http://jcp.khu.ac.ir/article-1-1700-fa.html

دانشگاه تبریز ، jafar.b2010@yahoo.com

در راستای تعیین نقش هیجانات مثبت و منفی، خوش بینی و بدبینی و سبک‌های پردازش اطلاعات در سازگاری روانشناختی، تعداد 400 نفر از دانشجویان دانشگاه تبریز به شیوه­ی خوشه‌ای چند مرحله‌ای انتخاب و با استفاده از مقیاس هیجانات مثبت و منفی (PANAS)، آزمون جهت­گیری زندگی (LOT-R)، پرسشنامه­ی شخصیتی کالیفرنیا (CPI) و سیاهه­ی سبک‌های پردازش (PMPI)، متغیرهای مورد مطالعه اندازه­گیری شد. جهت تحلیل داده‌ها از روش تحلیل رگرسیون چندگانه و آزمون معنی­داری ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد. تحلیل داده‌ها نشان داد که خوش­بینی، هیجانات مثبت، سبک عقلانی و سبک تجربی پردازش اطلاعات قادرند سازگاری روانشناختی را به طور معنی­دار پیش­بینی کنند. بر اساس این یافته‌ها می‌توان نتیجه گرفت که سازگاری روانشناختی دانشجویان به طور چشمگیر از عوامل هیجانی، اسنادی و شناختی آنها تأثیر پذیر بوده و این مؤلفه‌ها قادرند روند سازگاری روانشناختی آنها را تحت‌الشعاع خود قرار دهند.

پذیرش: 1395/3/23 | انتشار: 1395/3/23

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه روانشناسی شناختی می باشد.