دوره 13، شماره 48 - ( 6-1401 )                   سال13 شماره 48 صفحات 196-169 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hassanzadeh M, Barghinejad M. The Threshold Effect of Government Investment and Public Debt on Economic Growth in Oil Exporting Countries: A Panel Smooth Transition Regression (PSTR)Approach. jemr 2022; 13 (48) :169-196
URL: http://jemr.khu.ac.ir/article-1-2305-fa.html
حسن زاده محمد، برقی نژاد مینا. اثرآستانه‌ ای سرمایه‌ گذاری دولتی و بدهی عمومی بر رشد اقتصادی در کشورهای صادرکننده نفت: رویکرد رگرسیون انتقال ملایم پنلی (PSTR). تحقیقات مدلسازی اقتصادی. 1401; 13 (48) :169-196

URL: http://jemr.khu.ac.ir/article-1-2305-fa.html

1- دانشگاه محقق اردبیلی ، M.hassanzadeh@uma.ac.ir
2- دانشگاه محقق اردبیلی
سرمایه‏ گذاری دولتی و بدهی عمومی دو ابزار مهم سیاست مالی تاثیرگذار بر عملکرد کلان اقتصادی می‏ باشند که می‏ توانند به عنوان معدود اهرم‏های سیاستی باقی‏مانده برای حمایت از رشد در نظر گرفته شوند. در مطالعه حاضر از مدل رگرسیونی انتقال ملایم پنلی (PSTR) برای شناسایی سطوح آستانه‌ای سرمایه‏ گذاری دولتی و بدهی عمومی در 23 کشور صادرکننده نفت طی سال‏های 2000 تا 2021 استفاده شده است. با در نظر گرفتن سرمایه ‏گذاری و بدهی عمومی در مدل‏ های مجزا به عنوان متغیر انتقال، نتایج  برآورد شده بر وجود یک رابطه غیر خطی دو رژیمی دلالت دارد. نتایج برآورد نشان‏دهنده آنست که در این گروه از کشورها اثرات مثبت سرمایه‏ گذاری دولتی بر رشد اقتصادی با افزایش سطح سرمایه‏ گذاری افزایش می‏یابد. بدهی عمومی در رژیم اول دارای تاثیر منفی بر رشد اقتصادی است که با افزایش بدهی عمومی از سطح آستانه‌ای، تاثیر منفی آن بر رشد اقتصادی کاهش می‌یابد.
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: بخش عمومی
دریافت: 1402/3/7 | پذیرش: 1402/6/7 | انتشار: 1402/8/29

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه تحقیقات مدلسازی اقتصادی می باشد.