دوره 3، شماره 9 - ( 7-1391 )                   سال3 شماره 9 صفحات 19-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Taghinezhadomran V, Bahman M. Extended Taylor Rule: Empirical Evidence from Iran 1979-2008. jemr 2012; 3 (9) :1-19
URL: http://jemr.khu.ac.ir/article-1-465-fa.html
تقی نژاد عمران وحید، بهمن محمد. قاعده‌ی گسترش یافته تیلور: مطالعه موردی ایران 86-1357. تحقیقات مدلسازی اقتصادی. 1391; 3 (9) :1-19

URL: http://jemr.khu.ac.ir/article-1-465-fa.html

1- دانشگاه مازندران ، omran@umz.ac.ir
2- دانشگاه مازندران

هدف نهایی سیاست­ پولی، دستیابی به ثبات قیمت­ها و تولید بالا است. در این راستا، بانک­ مرکزی عموم ا ً با تغییر نرخ بهره و یا نرخ رشد پایه پولی اقدام به اعمال سیاست می­کند. قاعده­ تیلور، یکی از قاعده­های شناخته شده در زمینه هدایت سیاست پولی است. بر پایه­ این سیاست، بانک مرکزی با توجه به انحراف تولید و تورم از هدف­های معین شده، اقدام به کاهش یا افزایش نرخ بهره می­کند. به ­ کارگیری قاعده­ی تیلور در ایران با دو مشکل مواجه است: نخست اینکه این قاعده از پایه اقتصاد خردی برخوردار نیست و دوم اینکه مخصوصاً در کوتاه ­ مدت، پایه­ پولی در ایران به جای نرخ بهره، متغیر سیاست پولی است.

در ا ین مطالعه، ابتدا با بیان پایه اقتصاد خردی، قاعده­ی تیلور به­گونه­ای گسترش می ­ یابد که متغیر سیاستی به جای نرخ بهره، نرخ رشد پایه­ پولی است. سپس، سازگاری تابع واکنش بانک مرکزی با قاعده­ گسترش یافته تیلور به کمک دو روش گشتاورهای تعمیم ­ یافته GMM و بردار همجمعی یوهانسن - جوسیلیوس و با استفاده از داده­های اقتصاد ایران برای دوره زمانی 87-1357 بررسی می ­ شود. نتایج نشان می ­ دهد که واکنش مقامات پولی نسبت به انحراف تولید، سازگار با قاعده­ گسترش یافته تیلور بوده در حالی که این واکنش نسبت به انحراف تورم سازگار نیست.

نوع مطالعه: توسعه ای | موضوع مقاله: پولی و مالی
دریافت: 1391/3/13 | پذیرش: 1391/12/6 | انتشار: 1391/12/6

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه تحقیقات مدلسازی اقتصادی می باشد.