دوره 5، شماره 18 - ( 10-1393 )                   سال5 شماره 18 صفحات 140-119 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rafiei Darani H, Ghorbani M. Labor Participation in National Economics: Spatial Regression Analysis. jemr 2014; 5 (18) :119-140
URL: http://jemr.khu.ac.ir/article-1-831-fa.html
رفیعی دارانی هادی، قربانی محمد. مشارکت نیروی کار در اقتصاد ملی: تحلیلی در چارچوب رگرسیون فضایی. تحقیقات مدلسازی اقتصادی. 1393; 5 (18) :119-140

URL: http://jemr.khu.ac.ir/article-1-831-fa.html

1- جهاددانشگاهی ، hadirafiy@yahoo.com
2- دانشگاه فردوسی

هدف اصلی این مطالعه شناسایی عوامل مؤثر بر نرخ مشارکت اقتصادی نیروی کار و نوع ارتباطات فضایی استان‌های مختلف کشور می‌باشد. برای این هدف از آمارۀ موران به‌صورت آزمون تک متغیره و همچنین رگرسیون فضایی (الگوی وقفه فضایی) استفاده شد. بر اساس آمار و اطلاعات سال 1390، نتایج آمارۀ موران به‌صورت آزمون تک متغیره و همچنین آمارۀ موران در الگوی رگرسیون فضایی نشان داد که استان‌های کشور از یک وضعیت خوشه‌ای در خصوص مشارکت اقتصادی نیروی کار برخوردارند. همچنین در بررسی متغیرهای تأثیرگذار بر نرخ مشارکت، نتایج الگوی رگرسیون وقفه فضایی حاکی از آن است که، متغیرهای وقفه فضایی نرخ مشارکت، سهم شاغلین بخش صنعت و معدن از کل شاغلین، ضریب جینی، بار تکفل و سهم بخش خصوصی در اشتغال استان‌ها، تأثیر مثبتی بر نرخ مشارکت اقتصادی دارند. به عبارت دیگر،افزایش انگیزه‌های مادی در بازار کار، واگذاری فعالیت‌ها به بخش خصوصی و همچنین توسعه صنایع به منظور خلق ارزش افزوده، باعث افزایش نرخ مشارکت اقتصادی می‌شود.

نوع مطالعه: توسعه ای | موضوع مقاله: رشد و توسعه و سیاست های کلان
دریافت: 1392/7/3 | پذیرش: 1393/9/24 | انتشار: 1393/12/10

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه تحقیقات مدلسازی اقتصادی می باشد.