دوره 20، شماره 58 - ( 7-1399 )                   جلد 20 شماره 58 صفحات 34دوره17فصل__Se | برگشت به فهرست نسخه ها

feizi S, basiri M. Study of the Importance of Lighting in Promoting Nightlife of Urban Spaces Case Study : Traditional neighborhood of Maghsoudieh Tabriz. jgs 2020; 20 (58) :17-34
URL: http://jgs.khu.ac.ir/article-1-3263-fa.html
فیضی سعیده، بصیری مصطفی. بررسی اهمیت نورپردازی در ارتقاء سرزندگی شبانه فضاهای شهری. نشریه تحقیقات کاربردی علوم جغرافیایی. 1399; 20 (58) :17-34

URL: http://jgs.khu.ac.ir/article-1-3263-fa.html

1- عضو هیئت علمی گروه معماری و شهرسازی، واحد آذرشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آذرشهر، ایران ، s_feizi76@yahoo.com
2- عضو هیئت علمی گروه معماری و شهرسازی، واحد ایلخچی، دانشگاه آزاد اسلامی، ایلخچی، ایران
الگوی مناسب برای مدیریت منظر شهری شبانه را باید الگویی دانست که هم تجلیات و زیبایی های کالبدی و عملکردی شهر را باز می نمایاند و هم بر مولفه های ادراکی و روان شناختی شهروندان از شب مورد نظر می باشد. دست یابی به چنین خصیصه هایی مستلزم ارتقای کیفی و کمی فضا است که در سایه مولفه های عینی و ذهنی چون روشنایی- نورپردازی، تنوع فعالیت ها و رسیدن به یک اقتصاد پایدار شبانه، میسر می گردد. در این تحقیق برای رسیدن به حدی از کیفیت در سیمای شبانه شهر که از طریق افزایش مطلوب سرزندگی و پویایی و حضورپذیری افراد در فضاهای شهری و افزایش خوانایی و هویت این فضاها در هنگام شب با استفاده از نورپردازی، امکان پذیر می شود، بررسی خواهد شد. هدف این پژوهش، ارزیابی رابطه نحوه نورپردازی با یکی از عوامل کلیدی سنجش کیفیت مکان، یعنی مفهوم حس تعلق است و نقش فناوری­های جدید نورپردازی در ارتقای مفهوم کالبدی- اجتماعی حس تعلق و تأثیر آن در تبدیل محیط به شهری انسانی­تر می باشد. پژوهش از نوع پیمایشی است که در آن، برای رسیدن به داده ها از طریق پرسشنامه همراه با تصاویر مختلف از محدوده مورد مطالعه در میان جامعه آماری منتخب می باشد. یافته ها نشانگر این می باشد که سرزندگی و تصویر ذهنی شهروندان رابطه مستقیمی دارند و میزان نورپردازی و رنگ و نحوه نورپردازی تاثیر مثبتی در ایجاد سرزندگی شبانه شهری دارد.
متن کامل [PDF 1991 kb]   (4029 دریافت)
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: جغرافیا و برنامه ریزی شهری
دریافت: 1397/3/10 | پذیرش: 1397/8/23

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه تحقیقات کاربردی علوم جغرافیایی می باشد.