دوره 21، شماره 60 - ( 1-1400 )                   جلد 21 شماره 60 صفحات 495دوره485فصل__Se | برگشت به فهرست نسخه ها

khademfesgandid F, Singery M, Faramarzi asl M, SAbag Dehkhargani S. Influential Components of People's Relationship with Environment in the Formation of Social Interactions (Case Study: Tarbiat Pedestrian and Valiasr Pedestrian ). jgs 2021; 21 (60) :485-495
URL: http://jgs.khu.ac.ir/article-1-3638-fa.html
خادم فسقندیس فرحناز، درسخوان رسول، سینگری مریم، فرامرزی اصل مهسا، صباغ دهخوارقانی صمد. مولفه های تاثیر گذار ارتباط افراد با محیط در راستای شکل گیری تعاملات اجتماعی(نمونه مورد مطالعاتی: پیاده راه تربیت و پیاده راه ولیعصر). نشریه تحقیقات کاربردی علوم جغرافیایی. 1400; 21 (60) :485-495

URL: http://jgs.khu.ac.ir/article-1-3638-fa.html

1- دانشجوی دکتری طراحی شهری، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
2- استادیار گروه شهرسازی، دانشکده معماری و هنر، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران ، darskhan.s@gmail.com
3- استادیار گروه معماری، دانشکده معماری و هنر، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
4- استادیار گروه شهرسازی، دانشکده معماری و هنر، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
5- استادیار گروه علوم اجتماعی، دانشکده علوم انسانی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران
میزان موفقیت فضاهای شهری با میزان استفاده ازآن وحضورانسان وارتباطی که میتواند باآن برقرارکند متناسب است درواقع شهرسازی بایدبه افتراق وجدایی درپی افزایش اجتماعی و همبستگی انسان باشد. آنچه امروزه دراغلب فضاهای شهری باآن روبه رو هستیم کاهش روابط انسان بامحیط ونیزانسان با انسان است.در این تحقیق با توجه به نوع تعاملاتی که درفضاهای شهری حاکم است فضای پیاده راه ولیعصر و نیز پیاده راه تربیت واقع در تبریز به عنوان نمونه مورد مطالعاتی مد نظر قرار گرفته و این پژوهش به دنبال ارزیابی میزان تعاملات اجتماعی در این دو پیاده راه و تلاش بر ارائه راهکاری بهینه دراین راستااست.طبقه بندی مولفه هابه دوصورت مولفه های کالبدی موثر ومولفه های غیر کالبدی موثر صورت گرفته که درمولفه های کالبدی زیرمولفه هایی نظیر: مولفه های تاریخی، ساختارهای کالبدی مناسب و...مورد بررسی قرار گرفته و در رابطه با مولفه های کالبدی به دو دسته زیر مولفه های عینی نظیر ارزش ها و نگرش های موجود و... تقسیم بندی شده و در رابطه با زیر مولفه های ذهنی تصورات ذهنی، علایق بهره گیران و...مدنظر قرار گرفته است.در این پژوهش با کمک آزمون تی تک مولفه ها و زیر مولفه های یاد شده مورد آزمون قرار گرفت و فرضیه پژوهش یعنی تاثیر عناصر و مولفه های کالبدی و غیر کالبدی بر شکل گیری فضاهای تعاملاتی در راستای ارتباط انسان با محیط  مورد تایید قرار گرفت.
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: جغرافیا و برنامه ریزی شهری
دریافت: 1398/5/2 | پذیرش: 1398/11/3

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه تحقیقات کاربردی علوم جغرافیایی می باشد.