دوره 21، شماره 61 - ( 4-1400 )                   جلد 21 شماره 61 صفحات 393دوره371فصل__Se | برگشت به فهرست نسخه ها

Hussein T, Mahmoudzadeh A, Ziyari K. Evaluation of the Performance of Proposed Model of “Service Table” in the Management of Metropolitans from View Point of Urban Good Governance (Case Study of Tehran Metropolitan). jgs 2021; 21 (61) : 20
URL: http://jgs.khu.ac.ir/article-1-3892-fa.html
طلا حسین، محمودزاده امیر، زیاری کرامت الله. ارزیابی کارایی پیشنهادی «میز خدمت» در مدیریت کلانشهرها از منظر حکمروایی خوب شهری (نمونه پژوهی: کلانشهر تهران). نشریه تحقیقات کاربردی علوم جغرافیایی. 1400; 21 (61) :371-393

URL: http://jgs.khu.ac.ir/article-1-3892-fa.html

1- دانش آموخته دکتری مدیریت بحران، پژوهشگاه شاخص پژوه، اصفهان، ایران
2- استادیار، پژوهشگاه شاخص پژوه، اصفهان، ایران ، info.shakhes@ac.ir
3- استاد جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه تهران، تهران، ایران
متولیان کلانشهر تهران همواره کوشیده‌اند تا کارآترین الگو را برای اداره امور کلانشهر تهران تدوین نمایند. در حال حاضر مدل مدیریت شهری تهران مدل شورا- مدیر شهر می‌باشد که طبق آن، مردم با رای مستقیم اعضای شورای شهر را انتخاب می‌نمایند و شورای شهر تهران شهردار را انتخاب می‌نماید. در طول سالیان گذشته و با توجه به آنکه نهادها و سازمانهای متولی اداره و ارائه خدمات شهری در مواردی دچار موازی کاری و یا حتی تناقض در وظایف شده ­اند، نیاز به تدوین مدلی در راستای مدیریت یکپارچه شهری دیده شده است. در این مقاله از روش توصیفی-تحلیلی استفاده شده است. این مقاله از نظر هدف مطالعه، کاربردی می‌باشد. هدف مقاله حاضر رسیدن به مدلی برای مدیریت یکپارچه کلانشهر تهران است. جامعه آماری این تحقیق خبرگان مدیریت شهری تهران است که بدین منظور 34 نفر از آنان به عنوان نمونه انتخاب شدند. ابزار جمع‌آوری اطلاعات این تحقیق، مصاحبه و پرسشنامه است و داده‌ها با استفاده از روش مقایسات زوجی و تاپسیس تجزیه تحلیل شده­اند. در نتیجه این تحقیق، با توجه به چالش‌های شناسایی شده و با استفاده از روش تاپسیس کارآیی مدل تدوین شده تحقیق (با نام پیشنهادی میز خدمت) نسبت به مدل جاری مدیریت شهری تهران مورد تایید قرار گرفته است. همچنین مهمترین نتیجه‌ای که از مطالعات تطبیقی حاصل شد آن است که در کلانشهرهای مورد مطالعه همواره کلیه امور حکمروایی و مدیریتی شهری تحت فرمان یک نهاد می‌باشد و از موازی کاری پرهیز شده است که این موضوع باید در تهران نیز مدنظر قرار گیرد.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: جغرافیا و برنامه ریزی شهری
دریافت: 1399/1/3 | پذیرش: 1399/6/10

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه تحقیقات کاربردی علوم جغرافیایی می باشد.