[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]

ACADEMIA

دریافت اطلاعات پایگاه
..
نظر شما در مورد عملكرد دوفصلنامه زبان و ادبيات فارسي چيست؟
عالي
خوب
متوسط
ضعيف

..
:: سال 26، شماره 84 - ( مقالات منتشر شده 1397 ) ::
بحران بازنمایی در رمان آزاده‌خانم و نویسنده‌اش نوشته رضا براهنی
فرزاد کریمی
دانشگاه شیراز ، frzd4233@yahoo.com
بحران بازنمایی از اصطلاحات متعلق به نقد و نظریه ادبیات پسامدرن است. این عبارت به بحران­های عصر حاضر ازقبیل بحران معنا، سرگشتگی انسان معاصر درمیان انبوهی از داده‌های معتبر و نامعتبر، ازخودبیگانگی و... اشاره دارد. ادبیات به­مثابه آینه تمام­نمای زندگی انسان، بازگوکننده این بحران­ها در دوره معاصر است. رمان آزاده­خانم و نویسنده­اش یا آشویتس خصوصی دکتر شریفی، نوشته رضا براهنی، از شناخته­شده­ترین رمان­های سه‌دهه اخیر ایران است. این رمان را می­توان اثری درخور ‌توجه در شیوه داستان‌نویسی پسامدرن ایران دانست. در مقاله حاضر، بحران بازنمایی در رمان آزاده­خانم و نویسنده­اش، با تکیه بر "سوژه"، به­مثابه جایگزین فلسفی مفهوم "انسان"، تحلیل شده است. در این تحلیل، عوامل بحرانی­شدن بازنمایی، پیامدهای آن بر سوژ­ه انسانی و نوع تأثیرگذاری آن بر شخصیت­ها در اثری داستانی بررسی و تبیین شده است؛ درنتیجه، بحران­هایی چون بحران هویت، بحران شخصیت و... را می­توان از عوارض ابتلای انسان امروز به بحران بازنمایی دانست.
واژه‌های کلیدی: آزاده‌خانم و نویسنده‌اش، ادبیات پسامدرن، بحران بازنمایی، رضا براهنی، سوژه
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: ادبیات غنایی
فهرست منابع
1. احمدي، بابک (۱۳۸۶) از نشانه¬هاي تصويري تا متن، به¬سوي نشانه¬شناسي ارتباط ديداري. چاپ هفتم، تهران: مرکز.
2. براهني، رضا (1371) طلا در مس (در شعر و شاعري). بي¬جا: نويسنده.
3. ــــــ (1381) آزاده‌خانم و نويسنده¬اش يا آشويتس خصوصي دکتر شريفي. چاپ دوم. تهران: کاروان.
4. ــــــ (1388) خطاب به پروانه¬ها و چرا من ديگر يک شاعر نيمايي نيستم. چاپ دوم. تهران: مرکز.
5. ــــــ (1393) قصه¬نويسي. چاپ چهارم. تهران: نگاه.
6. پاينده، حسين (1386) «رمان پسامدرن چيست؟ (بررسي شيوه¬هاي روايت در رمان آزاده‌خانم و نويسنده¬اش)». ادب¬پژوهي. شمارة 2: 11-47.
7. پيروز، غلامرضا، زهرا مقدسي و محدثه فتوت (1390) «بررسي مؤلفه¬هاي پسامدرن در رمان آزاده‌خانم و نويسنده¬اش نوشتة رضا براهني». جامعه¬شناسي هنر و ادبيات. شمارة 1: 133-157.
8. تديني، منصوره (1388) پسامدرنيسم در ادبيات داستاني ايران. تهران: علم.
9. چوبک، صادق (۱۳۵۶) سنگ صبور. تهران: کتاب¬هاي لک¬لک.
10. دريفوس، هيوبرت و پل رابينو (۱۳۹۱) ميشل فوکو، فراسوي ساخت¬گرايي و هرمنوتيک. ترجمة حسين بشيريه. چاپ دهم. تهران: ني.
11. شهپرراد، کتايون (1384) «اسطوره و اسطوره¬زدايي در آزاده¬‌خانم و نويسنده¬اش». پژوهش زبان-هاي خارجي. شمارة 26: 47-58.
12. عامري، رضا (1378) «به‌صدادرآوردن جهان آينده». گلستانه. شمارة 4: 43-45.
13. کريچلي، سايمون (۱۳۹۱) لويناس و سوبژکتيويتة پساواسازانه. تدوين و ترجمة مهدي پارسا و سحر درياب. تهران: رخ¬داد نو.
14. لان، کريس (۱۳۹۱) ويتگنشتاين و گادامر. ترجمة مرتضي عابديني¬فرد. تهران: کتاب پارسه.
15. مکاريک، ايرنه ريما (۱۳۸۸) دانش¬نامة نظريه¬هاي ادبي معاصر. ترجمة مهران مهاجر و محمد نبوي. چاپ سوم. تهران: آگه.
16. ميلر، پيتر (۱۳۸۸) سوژه، استيلا و قدرت در نگاه هورک¬هايمر، مارکوزه، هابرماس و فوکو. ترجمة نيکو سرخوش و افشين جهانديده. چاپ سوم. تهران: ني.
17. هدايت، صادق (2536) بوف کور. چاپ جديد. تهران: جاويدان.
18. Baudrillard, Jean (1983) Simulations. tr. Paul Foss, Paul Patton and Philip Beitchman, U.S.A: Columbia Universuty.
19. ــــــ (2007) Forget Foucault. tr. Phil Beitchman, Lee Hildreth and Mark Polizzotti, U.S.A: Semiotext(e(.
20. Chandler, Daniel (2007) Semiotics: The Basics. Second Edition, U.k & U.S.A: Routledge. [DOI:10.4324/9780203014936]
21. Deleuze, Gilles (1997) Empiricism and Subjectivity. tr. Constantin V. Boundas, U.S.A: Columbia University Press.
22. Foucault, Michel (2005) The Order of Things, An Archaeology of the Human Sciences. U.K & U.S.A: Taylor and Francis e-Library.
23. Hall, Stuart (1997) Representation: Cultural Representations and Signifying Practice. U.K: Sage Publications.
24. Hegel, Georg Wilhelm Friedrich (2004) Phenomenology of Spirit. tr. A. V. Miller, Second Published, U.S.A: Oxford University Press.
25. Heidegger, Martin (2001) Being and Time. tr. John Macquarrie & Edward Robinson, U.K: Blackwell.
26. Schopenhauer, Arthur (2010) The World as Will and Representation. Edited & Tr: Judith Norman, Alister Wolchman and Christopher Janaway, U.K: Cambridge.
27. Zizek, Slavoj (2008) The Sublime Object of Ideology. U.S.A & U.K: Verso.

نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

Karimi F. The Crisis of Representation in Azadeh Khanoom and Her Author by Reza Baraheni . Persian Language and Literature 2018; 26 (84) :185-204
URL: http://jpll.khu.ac.ir/article-1-3238-fa.html

کریمی فرزاد. بحران بازنمایی در رمان آزاده‌خانم و نویسنده‌اش نوشته رضا براهنی. زبان و ادبيات فارسی. 1397; 26 (84) :185-204

URL: http://jpll.khu.ac.ir/article-1-3238-fa.html

سال 26، شماره 84 - ( مقالات منتشر شده 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
دوفصلنامه  زبان و ادبیات فارسی دانشگاه خوارزمی Half-Yearly Persian Language and Literature
Persian site map - English site map - Created in 0.1 seconds with 42 queries by YEKTAWEB 4642