[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]

ACADEMIA

دریافت اطلاعات پایگاه
..
نظر شما در مورد عملكرد دوفصلنامه زبان و ادبيات فارسي چيست؟
عالي
خوب
متوسط
ضعيف

..
:: سال 14، شماره 55 - ( 12-1385 ) ::
سخن و آپولو (دو نشریه ادبی جریان‌ساز در ایران و مصر)
حبیب‌الله عباسی
تهران، دانشگاه تربیت معلم تهران

این نوشتار، با تکیه بر این نکته که رویدادهای فرهنگی صد سال اخیر ایران و جهان عرب سخت شبیه هم است، دو نشریه جریان‌ساز ایرانی و مصری- سخن و آپولو- را مورد بررسی قرار می‌دهد. هنوز صدای این دو نشریه تأثیرگذار را که حلقه پیوند ادبیات سنتی و مدرن به شمار می‌روند، می‌توان از دیواره زمان شنید. در این مقاله ابتدا به اجمال این دو نشریه که به همت خانلری و ابوشادی منتشر می‌شدند، معرفی شده است. در پایان به برخی قدرمشترک‌های این دو نشریه اشاره شده است؛ قدر مشترک‌هایی مانند وارد کردن حال و هوایی جدید در حوزه شعر، گسترش شعر تمثیلی و نمایشی، وضع مبانی و معیارهای جمال‌شناسی جدید، رویکرد اعتدالی به ادبیات اروپا به‌ویژه شعر، ترجمه‌ و نقد؛ چاپ و انتشار آثار شعری و تحقیقاتی مدرن، معرفی و شناسایی بسیاری از چهره‌های شاخص ادبیات عرب و ایران برای اولین بار، به دور بودن هر دو نشریه از گرایش‌های سیاسی و حزبی و نظریه‌پردازی‌ و جریان‌سازی هر دو نشریه در حوزه شعر.

واژه‌های کلیدی: آپولو، سخن، ایران، عرب، ادبیات جدید، شعر و.
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

Abbasi H. Towards Arabic & Persian Romanticism : Resemblances between Appolo and Sokhan. Persian Language and Literature 2007; 14 (55) :92-105
URL: http://jpll.khu.ac.ir/article-1-925-fa.html

عباسی حبیب‌الله. سخن و آپولو (دو نشریه ادبی جریان‌ساز در ایران و مصر). زبان و ادبيات فارسی. 1385; 14 (55) :92-105

URL: http://jpll.khu.ac.ir/article-1-925-fa.html

سال 14، شماره 55 - ( 12-1385 ) برگشت به فهرست نسخه ها
دوفصلنامه  زبان و ادبیات فارسی دانشگاه خوارزمی Half-Yearly Persian Language and Literature
Persian site map - English site map - Created in 0.1 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4642