[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]

ACADEMIA

دریافت اطلاعات پایگاه
..
نظر شما در مورد عملكرد دوفصلنامه زبان و ادبيات فارسي چيست؟
عالي
خوب
متوسط
ضعيف

..
:: سال 19، شماره 71 - ( 9-1390 ) ::
بررسی نقش های معنایی‌ـ‌ منظوری جملات پرسشی در غزلیات شمس
سید احمد پارسا 1، دلارام مهدوی2
1- دانشیار دانشگاه کردستان ، dr.ahmadparsa@gmail.com
2- کارشناس ارشد دانشگاه کردستان

مطالعات رده­شناسی زبان حاکی از آن است که میان مقوله­های نحوی و معنایی‌-‌‌منظوری رابطه­ای مستقیم وجود ندارد. بخشی از دشواری­های مفاهیم ادبی نیز در گرو عدم اطلاع از معانی ثانوی مقوله­های معنایی- منظوری جملات است. هدف پژوهش حاضر بررسی این‌ جنبه‌ها در غزلیات شمس است. روش پژوهش توصیفی-تحلیلی است و داده­ها با استفاده از تکنیک تحلیل محتوا، به روش کتابخانه­ای و سند­کاوی بررسی شده­ است. جامعه آماری این پژوهش 3229 غزل و حجم نمونه براساس فرمول کوکران 264 غزل است. نتیجه نشان می­دهد که مولانا از 27 کارکرد از مجموع 35 کارکرد ثانوی مورد نظر در این پژوهش استفاده کرده است. تحلیل­های آماری نشان‌دهنده این است که پربسامد­ترین کارکرد­های ثانوی به ترتیب تعجب، نهی، استفهام انکاری، ملامت، نفی و استفهام تقریری است که به­کارگیری یا عدم به‌کارگیری برخی از کارکردها به­گونه­ای به هماهنگی یا عدم هماهنگی آن‌ها با  جهان­بینی مولانا بستگی دارد که در مقاله بررسی شده­ است.

واژه‌های کلیدی: غزلیات شمس، جملات پرسشی، نقش های معنایی ـ منظوری

نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

Parsa S A, Mahdavi D. A Study of the Semantic-Intentional Roles of Interrogative Sentences in Shams's Ghazals. Persian Language and Literature 2011; 19 (71) :29-58
URL: http://jpll.khu.ac.ir/article-1-992-fa.html

پارسا سید احمد، مهدوی دلارام. بررسی نقش های معنایی‌ـ‌ منظوری جملات پرسشی در غزلیات شمس. زبان و ادبيات فارسی. 1390; 19 (71) :29-58

URL: http://jpll.khu.ac.ir/article-1-992-fa.html

سال 19، شماره 71 - ( 9-1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
دوفصلنامه  زبان و ادبیات فارسی دانشگاه خوارزمی Half-Yearly Persian Language and Literature
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 41 queries by YEKTAWEB 4642