دوره 1، شماره 1 - ( 6-1390 )                   جلد 1 شماره 1 صفحات 11-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zarian E, Bahram A, Sohrabi M. Effect of type of attentioal instruction and increasing frequency on relative phase stability of coordination bimanual movements. Research in Sport Management and Motor Behavior. 2011; 1 (1) :1-11
URL: http://jrsm.khu.ac.ir/article-1-132-fa.html
زارعیان احسان، بهرام عباس، سهرابی مهدی. تأثیر نوع دستورالعمل توجهی و افزایش ضرباهنگ بر ثبات مرحله نسبی حرکات هماهنگ دودستی. پژوهش در مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی. 1390; 1 (1) :11-1

URL: http://jrsm.khu.ac.ir/article-1-132-fa.html

1- دانشجوی دکتری دانشگاه تربیت معلم تهران
2- دانشیار دانشگاه تربیت معلم تهران
3- استادیار دانشگاه فردوسی مشهد
هدف تحقیق حاضر بررسی نوع دستورالعمل­های توجهی و افزایش ضرباهنگ حرکت بر ثبات مرحله نسبی حرکات هماهنگی دو­دستی بود. شرکت­کنندگان (14 نفر) با استفاده از دستگاه رسم­کننده الگوی هماهنگی دو­دستی الگوهای هم­ مرحله و غیر­هم­ مرحله را با تمرکز بر علایم روی دستگاه (توجه بیرونی) و یا روی ساعد (توجه درونی) و افزایش ضرباهنگ اجرا کردند. بعد از هر تلاش به آزمودنی­ها KP ارائه می­شد. در الگوی  هم­ مرحله دست­ها در یک زمان خاص در یک مکان قرار دارند،  اما در الگوی غیر­هم­ مرحله دست­ها در دو نقطه مخالف قرار دارند. متغیر­های وابسته با تحلیل واریانس 2 (توجه)× 3 (تکرار) ×4 (ضرباهنگ) و تکرار سنجش متغیرهای دوم و سوم محاسبه شد. نتایج نشان داد تفاوتی بین توجه بیرونی و درونی در تأثیر­گذاری بر ثبات فاز نسبی الگوهای هم­فاز و غیر­هم­فاز وجود ندارد. همچنین افزایش ضرباهنگ حرکت منجر به افزایش ثبات مرحله نسبی در الگوی هم­ مرحله شد، اما تأثیری بر الگوی غیر­هم­ مرحله نداشت. یافته­های این تحقیق فرضیه محدودیت عمل (وولف و پرینز، 2001) را تأیید نکرد  و نشان داد قوانین حاکم بر الگوهای ریتمیک و استفاده از روش آماری درون­گروهی می­تواند نتایج متفاوتی را رقم بزند.
نوع مطالعه: پژوهشي |
پذیرش: 1401/1/11 | انتشار: 1390/6/24

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهش در مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی می باشد.