دوره 3، شماره 5 - ( 6-1392 )                   جلد 3 شماره 5 صفحات 12-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Abdolshai M, Farokhi A, Jaberi Moghadan A A, Vaez Mosavi S M K, Kazemnejad A. Specify the especial skill in backhand short badminton serve: A challenge to schema theory. JRSM 2013; 3 (5) :1-12
URL: http://jrsm.khu.ac.ir/article-1-1755-fa.html
عبدالشاهی مریم، فرخی احمد، جابری مقدم علی اکبر، واعظ موسوی سیدمحمدکاظم، کاظم نژاد انوشیروان. تعیین مهارت برجسته در سرویس کوتاه بک‌هند بدمینتون: چالشی در نظریه طرحواره اشمیت. پژوهش در مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی. 1392; 3 (5) :1-12

URL: http://jrsm.khu.ac.ir/article-1-1755-fa.html

1- دانشگاه تهران
2- دانشیار دانشگاه تهران
3- استادیار دانشگاه تهران
4- استاد دانشگاه امام حسین (ع)
5- استاد دانشگاه تربیت مدرس
یافته­های جدید نشان داده­اند تمرینِ زیاد یک مهارت، موجب توسعه بازنمایی حافظه­ای خاصی می­شود که به دلیل اجرای بالایش، نسبت به بقیه مهارت­های همان طبقه، منحصربه­فرد می­شود و مهارت برجسته نام  می­گیرد. هدف این پژوهش بررسی ظهور مهارت برجسته و بازآزمایی فرضیه زمینه بینایی با استفاده از بازیکنان بدمینتون در سه سطح مهارت (خبره، ماهر، کم­تجربه) و تکلیف سرویس کوتاه بک­هند با دو وضعیت محیطی (زمین معمولی و پوشیده) بود. آزمودنی­ها (هر گروه 10 نفر، میانگین سنی 85/3 ± 13/23) 100 سرویس را از 5 فاصله (5/1، 2، 5/2، 3، 5/3 متری از تور) در هریک از موقعیت­های محیطی اجرا کردند. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد مهارت برجسته در اجرای دو گروه خبره و کم­تجربه دیده نشده است­، اما دقتِ گروه ماهر در نقطه 2 متری به­طور معنی­داری از پیش­بینی معادله رگرسیون بالاتر بود و از اثر مهارت برجسته حمایت کرد (05/0p<). این برتری خاصِ به­وجودآمده از تمرین در این نقطه، هنگام فقدان نشانه­های بینایی از بین رفت که حمایتی از فرضیه زمینه بینایی بود.
نوع مطالعه: پژوهشي |
انتشار: 1392/1/26

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهش در مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی می باشد.