1- دانشگاه مازندران
2- دانشگاه تهران ، shahbazimehdi@ut.ac.ir
3- دانشگاه تهران
هدف مطالعه حاضر، بررسی اثر بازخورد خودالگودهی خودتنظیمی در مقایسه با بازخورد خودالگودهی دامنه­ای، در تکلیف سرویس تنیسی والیبال بود. بدین منظور، دو گروه از افراد مبتدی و نیمه­ماهر، در دو زیر گروه بازخورد خودالگودهی خودتنظیمی و بازخورد خودالگودهی دامنه­ای، مهارت سرویس تنیسی والیبال را در شش جلسه تمرین کردند. طرح تحقیق شامل اندازه­گیری عملکرد سرویس تنیسی والیبال در پیش­آزمون، پس­آزمون، آزمون یادداری و آزمون انتقال بود. در هر جلسه، زیرگروه بازخورد خودتنظیمی خودالگودهی، متناسب با تعداد بازخوردهایی که زیرگروه بازخورد خودالگودهی دامنه­ای دریافت کرده بودند، جفت شدند و انتخاب می کردند که بازخورد خودالگودهی بعد از کدام کوشش ارائه گردد. نتایج نشان داد که هر دو شیوه  ارائه بازخورد در هردو گروه به­طور معناداری باعث بهبود سطح عملکرد آزمودنی­ها در پس آزمون، آزمون یادداری وانتقال شد(05/0>P). همچنین گروه مبتدی از بازخورد خودالگودهی خودتنظیمی‌ بیشتر از بازخورد خودالگودهی دامنه­ای در آزمون انتقال سود بردند (05/0>P)؛ درحالی­که گروه نیمه­ماهر از بازخورد خودتنظیمی و دامنه­ای در آزمون انتقال به یک اندازه سود بردند (05/0<P). به­نظر می‌رسد مزایای خودتنظیمی در خودالگودهی هم قابل تعمیم است. بنابراین استفاده از اثر خودتنظیمی در بازخورد خودالگودهی، در آموزش سرویس تنیسی والیبال، در گروه­های مبتدی و ماهر به مربیان و معلمان ورزشی پیشنهاد می‌شود.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: رفتار حرکتی
دریافت: 1397/7/8 | پذیرش: 1398/8/6 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1399/8/3

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهش در مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی می باشد.