دوره 13، شماره 26 - ( 10-1402 )                   جلد 13 شماره 26 صفحات 10-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hosseini S, Yaali R, Faezi G, Oftadeh S. Effect Of Practice Of Differential Learning And Contextual Interference On Badminton Backhand Short Serve Retention And Transfer. JRSM 2023; 13 (26) :1-10
URL: http://jrsm.khu.ac.ir/article-1-2935-fa.html
حسینی ساناز، یاعلی رسول، فائزی گلناز، افتاده سارا. تأثیر تمرین یادگیری افتراقی و تداخل ضمنی بر یادداری و انتقال سرویس کوتاه بکهند بدمینتون. پژوهش در مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی. 1402; 13 (26) :1-10

URL: http://jrsm.khu.ac.ir/article-1-2935-fa.html

1- دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه خوارزمی تهران، ایران
2- دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه خوارزمی کرج، ایران
یکی از سؤالات اساسی در علم حرکت نظری و کاربردی، توان‌بخشی و ورزش این است که چگونه فرایند اکتساب و یادگیری مهارت‌های حرکتی جدید را می‌توان افزایش داد. یادگیری افتراقی به منظور یادگیری، بدون تکرار حرکت و بدون اصلاحات در طول فرایند اکتساب مهارت رخ می‌دهد. هدف از این مطالعه بررسی تأثیر تمرین یادگیری افتراقی و تداخل ضمنی بر یادداری و انتقال سرویس کوتاه بک هند بدمینتون بود. پیش از اجرای پروتکل از همه‌ی مشارکت‌کنندگان پیش آزمون گرفته شد. سپس هر گروه مطابق با نوع تمرین خود، 8 جلسه به تمرین پرداخت. یک روز بعد از اتمام پروتکل تمرین، از همه‌ی مشارکت‌کنندگان آزمون یادداری و انتقال به عمل آمد. نتایج آزمون t مستقل نشان داد که بین گروه‌های یادگیری افتراقی و تداخل ضمنی در آزمون یادداری و انتقال تفاوت معنادار وجود دارد (p= 0.00). در حقیقت، نتایج تحقیق اثربخشی یادگیری افتراقی را بر یادداری و انتقال سرویس بکهند بدمینتون نشان می‌دهد. بر اساس نتایج به‌دست‌آمده می‌توان اظهار داشت که رویکرد یادگیری افتراقی برای یادگیری مهارت مفید است و می‌توان با ایجاد نوسان در فرد موجب کشف راه‌حل‌های انطباقی شد و به بهبود و یادگیری مهارت کمک کرد.
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: رفتار حرکتی
دریافت: 1401/10/25 | پذیرش: 1402/10/1 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1402/10/1 | انتشار: 1402/10/8

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهش در مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی می باشد.