دوره 13، شماره 26 - ( 10-1402 )                   جلد 13 شماره 26 صفحات 209-188 | برگشت به فهرست نسخه ها

Khosravi H, Emami F, Hosaini S E, Esmaeili M. Identifying Intellectual Property Rights Components in Sport (model presentation). JRSM 2023; 13 (26) :188-209
URL: http://jrsm.khu.ac.ir/article-1-3219-fa.html
خسروی هلنا، امامی فرشاد، حسینی سید عماد، اسمعیلی محسن. شناسایی وجوه حق مالکیت معنوی در ورزش و عوامل مؤثر (ارائه الگو). پژوهش در مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی. 1402; 13 (26) :188-209

URL: http://jrsm.khu.ac.ir/article-1-3219-fa.html

1- دانشجوی دکتری مدیریت ورزشی، واحد آیت‌الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران
2- استادیار مدیریت ورزشی، واحد آیت‌الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی، آمل، ایران. ، f_emami2007@yahoo.com
3- استادیار مدیریت ورزشی، علوم ورزشی و تندرستی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران.
4- استادیار مدیریت ورزشی، پژوهشگاه تربیت بدنی و علوم ورزشی، تهران، ایران
هدف از این پژوهش تدوین مدلی در حوزه مالکیت معنوی در ورزش ایران بود. روش تحقیق، کمّی از نوع توصیفی همبستگی با استفاده از مدل‌سازی معادلات ساختاری است. جامعه آماری تمامی افرادی بودند که در حوزه حقوق ورزشی فعالیت‌های علمی یا اجرایی داشتند که با توجه به محدود بودن جامعه پژوهش، تعداد نمونه برابر با جامعه در نظر گرفته شد و درنهایت تعداد 72 نفر به صورت نمونه‌گیری نظری در تحقیق مشارکت کردند. برای جمع‌آوری داده‌های پژوهش از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد. این پرسشنامه برگرفته از یک تحقیق کیفی بود که توسط تیم تحقیق در مرحله اول این پژوهش انجام شد. روایی صوری و محتوایی پرسشنامه توسط پنل متخصصین تأیید شد و پایایی پرسشنامه با استفاده از روش‌های آلفای کرونباخ، پایایی ترکیبی و بارعاملی گویه‌ها محاسبه شد. به منظور تحلیل داده‌ها از مدلسازی معادلات ساختاری با نرم‌افزار PLS استفاده شد. الگوی مالکیت معنوی در ورزش شامل 8 بعد شامل نهاد بین‌المللی، فرهنگ عمومی و آموزش، تدوین قوانین، تجاری‌سازی، توسعه صنعت ورزش، خلاقیت و نوآوری، پشتیبانی سازمانی-ساختاری و اشکال مالکیت معنوی ورزش بود که اثربخشی آن‌ها مورد تأیید قرار گرفت. توجه به این الگو می‌تواند شناختی اثربخش به حوزه حقوق مالکیت معنوی در جامعه ورزشی فراهم آورد.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: مدیریت ورزشی
دریافت: 1401/11/19 | پذیرش: 1402/8/30 | انتشار الکترونیک پیش از انتشار نهایی: 1402/8/30 | انتشار: 1402/10/8

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پژوهش در مدیریت ورزشی و رفتار حرکتی می باشد.