دوره 7، شماره 1 - ( 3-1399 )                   جلد 7 شماره 1 صفحات 14-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

aghazadeh F, rostamzadeh H, valizadeh kamran K. Real-time detection of wildlife using NOAA/AVHRR data Study area :(Kayamaki Wildlife Refuge). Journal of Spatial Analysis Environmental Hazards 2020; 7 (1) :1-14
URL: http://jsaeh.khu.ac.ir/article-1-2916-fa.html
آقازاده فیروز، رستم زاده هاشم، ولیزاده کامران خلیل. شناسایی بلادرنگ آتش سوزی جنگل و مراتع با استفاده از داده های NOAA/AVHRR منطقه مورد مطالعه(پناهگاه حیات وحش کیامکی). تحلیل فضایی مخاطرات محیطی. 1399; 7 (1) :1-14

URL: http://jsaeh.khu.ac.ir/article-1-2916-fa.html

1- دانشگاه تبریز ، f.aghazadeh95@ms.tabrizu.ac.ir
2- دانشگاه تبریز
آتش سوزی جنگل در سال های اخیر توجه زیادی به تغییرات اقلیمی و اکوسیستم داشته است. سنجش از دور، یک روش سریع و ارزان برای تشخیص و نظارت بر آتش سوزی جنگل ها در مقیاس وسیع است. هدف از این پژوهش شناسایی آتش­سوزی جنگل و مراتع با استفاده از سنجنده­ NOAA/AVHRR در پناهگاه حیات وحش کیامکی می­باشد.جهت انجام تحقیق، ابتدا تاریخ آتش­سوزی­های رخ داده از محصولات MODIS استخراج گردید. سپس تصاویر سنجنده مورد نظر براساس تاریخ­ آتش­سوزی­های رخ داده تهیه شد. بعد از انجام پیش پردازش تصاویر، با استفاده از الگوریتم­های توسعه یافته، گیگلیو و IGBP اقدام به شناسایی آتش­سوزی گردید. نتایج الگوریتم­های شناسایی آتش­سوزی با محصولات MODIS مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که شناسایی آتش­سوزی با استفاده از الگوریتم IGBP نسبت به الگوریتم­های توسعه یافته و گیگلیو بهتر است. بدین صورت که الگوریتم IGBP با تعداد آتش­سوزی شناسایی شده برابر با 6 پیکسل از 7 پیکسل آتش­سوزی شناسایی شده توسط محصولات MODIS، الگوریتم گیگلیو با تعداد آتش­سوزی شناسایی شده برابر با 5 پیکسل از 7 پیکسل آتش­سوزی شناسایی شده توسط محصولات MODIS و الگوریتم توسعه یافته تعداد آتش­سوزی شناسایی شده برابر با 3 پیکسل از 7 پیکسل آتش­سوزی شناسایی شده توسط محصولات MODIS را شناسایی کرد. همچنین الگوریتم IGBP با میزان خطای 14% و با تعداد آتش­سوزی شناسایی  86%، الگوریتم گیگلیو با میزان خطای 28% و تعداد آتش­سوزی شناسایی شده 72% و الگوریتم توسعه یافته با میزان خطای 57% و تعداد آتش­سوزی شناسایی شده 43% را نشان داد.
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1397/12/3 | پذیرش: 1398/9/15 | انتشار: 1399/3/27

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه نشریات علمی می باشد.