دوره 9، شماره 1 - ( 3-1401 )                   جلد 9 شماره 1 صفحات 128-115 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ahmadi M, Kalantari M, Mohammadi M. Spatial analysis of socio-economic factors affecting drug abuse in rural settlements, Case study: Dizaj Abad village, Zanjan township. Journal of Spatial Analysis Environmental Hazards 2022; 9 (1) :115-128
URL: http://jsaeh.khu.ac.ir/article-1-3078-fa.html
احمدی منیژه، کلانتری محسن، محمدی مصطفی. تحلیل فضایی عوامل اقتصادی، اجتماعی مؤثر بر سوء مصرف مواد مخدر درسکونتگاههای روستاییمطالعه موردی: روستای دیزج آباد، شهرستان زنجان. تحلیل فضایی مخاطرات محیطی. 1401; 9 (1) :115-128

URL: http://jsaeh.khu.ac.ir/article-1-3078-fa.html

1- دانشگاه زنجان ، ahmadi.manijeh@znu.ac.ir
2- دانشگاه زنجان
     پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه بین اعتیاد و سوء مصرف مواد مخدر با عوامل اقتصادی – اجتماعی در روستای دیزج آباد شهرستان زنجان انجام شده است و به لحاظ نوع، کاربردی و از نظر ماهیت، توصیفی- تحلیلی می باشد. روش گردآوری اطلاعات به صورت کتابخانه ای و میدانی(مشاهده، مصاحبه و پرسشنامه) است. پرسشنامه اساسا از سوالات بسته(در مقیاس های اسمی و نسبی) و با پاسخ­های در طیف لیکرت پنج مقیاس تشکیل شده است. روایی شاخص های تحقیق توسط کارشناسان مورد بررسی و اصلاح قرار گرفت و مقدار پایایی براساس آلفای کرونباخ 784/0 محاسبه گردید. به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های همبستگی، یومن ویتنی و تی دو گروهی استفاده شده است. در محیط نرم افزار آرک جی آی اس از آزمون های تحلیل نقاط داغ و شاخص محلی انسلین موران و برای تحلیل خوشه ای و وزن دهی از رگرسیون وزن دهی شده جغرافیایی بهره گرفته شده است. نتایج آزمون ها نشان می­دهد که افراد با تحصیلات پایین دارای اعتیاد بالاتری نسبت به سایر افراد بوده اند و گویه های شغل با مقدار 730/- و سطح معناداری 465/0، سطح درآمد با مقدار 594/- وسطح معناداری 553/0 هیج رابطه معناداری با اعتیاد و سوء مصرف مواد مخدر با توجه به آماره Z  را ندارند.
دریافت: 1398/8/21 | پذیرش: 1401/3/31 | انتشار: 1401/3/31

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه نشریات علمی می باشد.