دوره 7، شماره 3 - ( 9-1399 )                   جلد 7 شماره 3 صفحات 106-95 | برگشت به فهرست نسخه ها

Haidari H, Yarahmadi D, Karampour M. Identification of potential sources of dust in Lorestan province. Journal of Spatial Analysis Environmental Hazards 2020; 7 (3) :95-106
URL: http://jsaeh.khu.ac.ir/article-1-3402-fa.html
حیدری حامد، یاراحمدی داریوش، کرمپور مصطفی. آشکارسازی کانون های بالقوه مولد گردوغبارهای داخلی استان لرستان. تحلیل فضایی مخاطرات محیطی. 1399; 7 (3) :95-106

URL: http://jsaeh.khu.ac.ir/article-1-3402-fa.html

1- دانشگاه لرستان
2- دانشگاه لرستان ، yarahmadi.d@lu.ac.ir
هدف از این پژوهش شناسایی مناطق مستعد تبدیل شدن به کانون های گرد و غبار در استان لرستان می باشد در این راستا روش انجام کار مبتنی بر طبقه بندی، هر کدام از لایه های مربوطه، تعیین یا استخراج معیارهای کانون گردوغبار، وزن دهی به هرکدام از لایه های مربوطه با استفاده از ماتریس وزن دهی زوجی AHP، و در نهایت برهم نهی نهایی لایه های مربوطه برای تعیین نواحی مساعد کانون های گردوغبار با استفاده از نرم افزارهای GIS،Spss ،Expert Choice  می باشد. نتایج نشان داد که حدود 9 درصد از مساحت استان لرستان پتانسیل بالایی برای تبدیل شدن به کانون های محلی گردوغبار داشته اند. توزیع فضایی این طبقه در استان در نقشه نهایی تولید شده بیانگر آن بود بیشترین مساحت این طبقه در نواحی شرقی و به ویژه شمال شرق استان که شامل شهرستان های ازنا و الیگودرز متمرکز شده است. در نواحی جنوبی منطقه مورد بررسی نیز از جمله شهرستان های پلدختر و رومشگان نیز بخش هایی دیده میشود. در نواحی مرکزی استان و همینطور بخش های شمال غرب استان شامل شهرستان های خرم آباد، دلفان، سلسله و دورود این طبقه مشاهده نمیگردد. در بخش های جنوبی شهرستان کوهدشت نیز بخش های کوچکی از طبقه کانون های بالقوه گردوغبار مشاهده میگردد. این طبقه بیشترین ریسک را برای تبدیل شدن به یک کانون فعال گردوغبار وجود دارد. منبع تغذیه بسیاری از رخدادهای گردوغبار استان نیز میتوان گفت همین نواحی هستند که برخی از آن ها در حال حاضر کانون های بالقوه گردوغبار هستند.
دریافت: 1402/9/3 | پذیرش: 1399/9/10 | انتشار: 1399/9/10

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به سامانه نشریات علمی می باشد.