دوره 18، شماره 45 - ( شماره 1 و 2-زیست شناسی از 835 تا 894 و شیمی از 895 تا 930 1387 )                   جلد 18 شماره 45 صفحات 930-919 | برگشت به فهرست نسخه ها

A comparison of solvation of alkaline earth cations with MeOH, EtOH and PrOH in nitromethane using 1HNMR technique and determination of ionic solvation number. Journal title 2008; 18 (45) :919-930
URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1210-fa.html
مقایسه حلال پوشی کاتیون‌های قلیایی خاکی با متانول، اتانول و پروپانول در نیترومتان به روش رزونانس مغناطیسی هسته و تعیین اعداد حلال‌پوشی. عنوان نشریه. 1387; 18 (45) :919-930

URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1210-fa.html

روش رزونانس مغناطیسی هسته پروتون( ) بـرای بررسی اثـر حـلال پوشـی کاتیون‌های قلیایی خاکی با متانول( )، اتانول( ) و پروپانول( ) در نیترومتان( ) به عنوان حلال بی اثر بررسی شده است. بدین منظور فرکانس رزونانس پروتون‌های الکل بر حسب تابعی از نسبت مولی حلال به یون فلز با غلظت ثابت یون فلزی معین شده است. میانگین اعداد حلال پوشی کاتیون‌ها، ، در هر نسبت مولی الکل به یون فلزی، بر اساس نتایج جابه جایی شیمیایی بر حسب نسبت مولی محاسبه و بر حسب مقادیر نسبت مولی رسم شده است. از مقدار حد منحنی بر حسب نسبت مولی، اعداد حلال پوشی کاتیون‌های قلیایی خاکی و تعیین شده است. با توجه به نتایج ارائه شده، در مورد هر یک از الکل‌ها، افزایشی در عدد حلال پوشی از Mg2+ تا Sr2+ و در مورد هر یون فلزی کاهشی در عدد حلال پوشی از متانول تا پروپانول مشاهده می‌شود. در مورد حلال‌‌های پروتیک، علاوه براثرات بار، تأثیر پیوند‌های هیدروژنی هم می‌تواند تأثیرگذار باشد. نقش کاتیون، افزایش قدرت پیوند هیدروژنی به واسطه اثر تعاونی است که ترتیب افزایش پیوند هیدروژنی از Mg2+ بسمت Sr2+ کم می‌شود.
متن کامل [PDF 226 kb]   (1913 دریافت)

انتشار: 1387/3/26

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علوم دانشگاه خوارزمی می باشد.