دوره 18، شماره 44 - ( شماره 3 و 4-زیست شناسی از صفحه 931 تا 992 و ریاضی از صفحه 993 تا 995(چکیده) 1387 )                   جلد 18 شماره 44 صفحات 982-973 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

The Effect of Air Pollution on Pollen Allergenecity in Spartium junceum (Fabaceae). Quarterly Journal of Science Kharazmi University. 2009; 18 (44) :973-982
URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1215-fa.html
اثر آلودگی هوا بر آلرژی زایی دانه های گرده در گل طاووسی (Spartium junceum) (Fabaceae). نشریه علوم دانشگاه خوارزمی. 1387; 18 (44) :982-973

URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1215-fa.html


چکیده:   (3799 مشاهده)
دانه های گرده به عنوان آئروآلرژن های خیلی قوی شناخته شده اند که واکنش های التهابی الرژیک وابسته به IgE را تحریک می کنند. بررسی‌ها نشان می‌دهند آلودگی هوا پاسخ IgE به آلرژن ها را افزایش می دهد. برای بررسی آلرژی زایی دانه های گرده و تعیین اثر آلودگی هوا بر پتانسیل آلرژیک آن‌ها، عصاره های گرده ای به طریق درون پوستی و درون صفاقی به خوکچه های هندی تزریق شدند. نتایج به وسیلۀ آزمون های پوستی، روش الیزا، SDS-PAGE، و ایمونوبلاتینگ بررسی شد. افزایش قطر هاله، افزایش IgE و ائوزینوفیل ها در خوکچه های تیمار شده با عصاره های گرده ای در مقایسه با خوکچه های تیمار شده با بافر مشاهده شد. همچنین افزایش این فاکتور ها در عصاره های گرده ای آلوده در مقایسه با عصاره های عادی دیده شد که نشان دهندۀ اثر آلرژیک آلاینده های هوا، علاوه بر عصاره های گرده ای است. ایمونوبلات باندهای متصل شده به IgE اختلاف آشکاری را بین عصاره های گرده ای آلوده و غیر آلوده نشان نداد و در هر دو عصاره گرده ای عادی و آلوده دو باند در گسترۀ 46 تا 55 کیلو دالتون و 35 کیلو دالتون آشکار شد. بنا بر این، این باندها از سویی اثر آلرژی زایی عصاره های گرده ای این گیاه را نشان می‌دهند و از سوی دیگر نشان می‌دهند که آلرژن های گرده ای تحت تأثیر آلا ینده های هوا قرار نمی گیرند. همچنین با توجه به افزایش آلرژی زایی عصاره های آلوده نسبت به عصاره های غیرآلوده، نتیجه گیری می شود که در این گیاه آلاینده ها مستقل از اثر روی پروتئین های آلرژی زا، سبب افزایش آلرژی زایی می شوند.
واژه‌های کلیدی: hu
متن کامل [PDF 442 kb]   (1172 دریافت)    

انتشار: 1388/7/23

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علوم دانشگاه خوارزمی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2022 CC BY-NC 4.0 | Quarterly Journal of Science Kharazmi University

Designed & Developed by : Yektaweb