دوره 8، شماره 3 - ( صفحات فارسی از 163 تا 282 (یک مقاله شیمی از 255 تا 264) 1387 )                   جلد 8 شماره 3 صفحات 182-163 | برگشت به فهرست نسخه ها

The Petrographical, Geochemical and Isotopical Evidences of Crustal Contamination in the Javaherdasht Basalts (East of Guilan). Journal title 2009; 8 (3) :163-182
URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1232-fa.html
شواهد پتروگرافی، ژئوشیمیایی و ایزوتوپی آلایش پوسته‌ای دربازالت‌های منطقهٔ جواهردشت (شرق گیلان). عنوان نشریه. 1387; 8 (3) :163-182

URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1232-fa.html

بازالت‌های جواهردشت دردامنۀ شمالی البرز واقع در شرق گیلان برونزد قابل توجهی دارند. شواهد پتروگرافی، ژئوشیمیایی و ایزوتوپی نشان از آلایش ماگمای این بازالت‌ها با پوستۀ قاره‌ای دارد . شواهد پتروگرافی از قبیل: خوردگی خلیجی و حاشیه‌های مضرس در فنوکریست‌های پیروکسن و متفاوت بودن ترکیب شیمیایی حاشیه فنوکریست‌های کلینوپیروکسن با کلینوپیروکسن‌های خمیرهٔ حاکی از آلایش پوسته‌ای و عدم تعادل ناشی از تغییر ترکیب ماگمای خمیره نسبت به فنوکریست‌های از قبل تشکیل شده در سنگ هستند. فقر درعناصری چونZr ،Nb ، TiO2 ،P2O5 و غنی‌شدگی از عناصر LIL و نسبت‌های بالای Pb/Nd وBa/Nb ومحتوی پایین Zr/Nb ،Y/Nb، Ce/Pb و هم‌بستگی مثبت SiO2 با 87Sr/86Sr وهمچنین هم‌بستگی مثبتMgOبا Nd نیز از شواهد ژئوشیمیایی و ایزوتوپی آلایش پوسته‌ای ماگمای این بازالت‌ها است. بررسی‌های ما نشان می‌دهد که این بازالت‌ها دارای تعادل عنصری شاخصی با سنگ‌های پوسته زیرین و میانی بوده و با آن‌ها آلایش یافته‌اند.

انتشار: 1387/11/27

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علوم دانشگاه خوارزمی می باشد.