هاشمی زهرا، رضانژاد فرخنده. مطالعه ساختاری گل شیرینبیان (Glycyrrhiza glabra L.) در طی مراحل نموی: نمو بساک، دانهی گرده و ساختارهای ترشحی. عنوان نشریه. 1390; 11 (1) :85-104
URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1424-fa.html
1- گروه زیست شناسی دانشگاه شهید باهنر کرمان، 2هستهی تحقیقاتی سلول.
2- کرمان
چکیده: (7218 مشاهده)
در پژوهش حاضر گلهای شیرین بیان از لحاظ ساختاری طی مراحل نموی، با روشهای سلول بافتشناختی مطالعه شدند. کاسه گل پیوسته، جام پروانهآسا، بالها دارای رنگ تیره، ناوها از قاعده جدا از هم، نافه دودستهای و ناجور ریخت، بساکها برونگشا و شکوفایی طولی، مادگی یک برچهای، تخمدان یک خانه و فوقانی، تخمکها واژگون و پرخورش، خامه توخالی و میوه نیام 5-2 دانهای میباشد. لایه مغذی مستطیلی شکل و از نوع ترشحی است که پس از تشکیل تتراد شروع به تجزیه مینماید. جداربندی یا تقسیم سیتوپلاسم از نوع همزمان میباشد. ساختارهای ترشحی به صورت ساختارهای ترشحی در بال، کرکهای ترشحی در جدار کاسه گل، تخمدان و میوهی بالغ، بشرهی ترشحی در کاسهگل و تخمدان دیده میشوند.
نوع مطالعه:
علمی پژوهشی کاربردی |
انتشار: 1390/7/23