دوره 11، شماره 4 - ( با توجه به تغییر نام دانشگاه و مجوز وزارت ارشاد اسلامی نام نشریه به نشریه علوم دانشگاه خوارزمی تغییر یافت زیست شناسی Biology 1390 )                   جلد 11 شماره 4 صفحات 250-241 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Seifi T, Imanpur M, Makhdomi C. The effects of semen ion ratios on spermatological parameters in carp (Cyprinus carpio). Journal title 2012; 11 (4) :241-250
URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1472-fa.html
سیفی تقی، ایمانپور محمدرضا، مخدومی چنگیز. اثرات نسبت های یونی مایع اسپرمی بر پارامترهای اسپرم شناختی در ماهی کپور معمولی. عنوان نشریه. 1390; 11 (4) :241-250

URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1472-fa.html


1- دانشگاه علوم کشاورزی و‌منابع طبیعی گرگان
چکیده:   (6749 مشاهده)
در این پژوهش اثرات نسبت­های یونی در مایع اسپرمی ماهی‌کپور معمولی روی خصوصیات اسپرم­شناختی سمن ماهی‌کپور بررسی شد. پارامترهای اسپرم­شناختی (مدت زمان حرکت اسپرم، اسپرماتوکریت، تراکم اسپرم، درصد و طول دورۀ حرکت اسپرم)، بیوشیمیایی (میزان کلسیم، منیزیم، سدیم و پتاسیم) و میزان pH مورد نظر از 14 ماهی نرکپور معمولی در آزمایشگاه با کمک دستگاه­های میکروسانتریفوژ، استریومیکروسکوپ، فلیم فتومتر، اسپکتروفتومتر و پی-اچ متر اندازه‌گیری شدند. نسبت­های یونی سدیم به پتاسیم، سدیم به کلسیم، سدیم به منیزیم، پتاسیم به کلسیم، پتاسیم به منیزیم و کلسیم به منیزیم هر یک به 3 تیمار تقسیم شد. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که با افزایش نسبت سدیم به پتاسیم کیفیت اسپرم افزایش پیدا ­کرد ولی با افزایش نسبت سدیم به کلسیم، پتاسیم به منیزیم و پتاسیم به کلسیم کیفیت اسپرم کاهش پیدا کرد. هم‌چنین تغییرات نسبت­های یونی کلسیم به منیزیم و سدیم به منیزیم تأثیر زیادی روی کیفیت اسپرم ندارند. با توجه به موارد ذکر شده می­توان این‌گونه بیان کرد که، نسبت­های یونی روی افزایش یا کاهش کیفیت اسپرم مؤثرند.
متن کامل [PDF 368 kb]   (1720 دریافت)    
نوع مطالعه: علمی پژوهشی کاربردی |
انتشار: 1390/11/26

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علوم دانشگاه خوارزمی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Quarterly Journal of Science Kharazmi University

Designed & Developed by : Yektaweb