دوره 15، شماره 1 - ( یافته های نوین در زیست شناسی 1393 )                   جلد 15 شماره 1 صفحات 8-22 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hoveazi E, Nabiuni M, Parivar K, Masomi M, Agh J. Inductive Effect of IDE1 on Differentiation of Human Induced Pluripotent Stem Cells (hiPSCs) Into Definitive Endoderm Cells by Using PCL Electrospun Scaffold. jsci. 2015; 15 (1) :8-22
URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1548-fa.html
حویزی الهام، نبیونی محمد، پریور کاظم، معصومی محمد، آی جعفر. اثر القایی ریز موکلول IDE1 در تمایز سلول های HiPS به آندودرم قطعی با استفاده از داربست نانوفیبروز پلی کاپرولاکتون (PCL). نشریه علوم. 1393; 15 (1) :8-22

URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-1548-fa.html

1- دانشگاه خوارزمی
2- پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک
3- دانشگاه علوم پزشکی تهران
امروزه سلول های پرتوان القا شده ( iPS) به عنوان یکی از جدیدترین و بهترین منابع سلولی برای سلول درمانی مطرح می باشند. در این مطالعه توان تمایزی سلول های iPS انسانی در محیط کشت سه بعدی به سلول های آندودرم قطعی، که خود پیش ساز سلول هایی از جمله سلول های هپاتوسیت، پانکراس و ششی می باشند، مورد بررسی قرار گرفت. اجسام جنینی (ٍEBs) از سلول های HiPS ساخته و سپس بر روی داربست نانوفیبروز پلی کاپرولاکتون (PCL)، که با روش الکترواسپینینگ تهیه شد، منتقل و تحت تاثیر ریزمولکولی با عنوان، فاکتور القا کننده آندودرمی (IDE1)، به سلول های آندودرم قطعی تمایز داده شدند. بیان مارکرهای آندودرمی شامل SOX17, FoxA2 و GSC با روش ایمونوسیتوشیمی وRT-PCR تایید شد. در این تحقیق مورفولوژی سلول های کشت داده شده بر داربست با استفاده از عکس های میکروسکوپ الکترونی و بقاء سلول ها در شرایط کشت سه بعدی با تست MTT مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از تحقیق حاضر نشان می دهد که داربست نانوفیبروز می تواند محیط مناسبی برای رشد و تمایز سلول های hiPS به سلول های آندودرم قطعی با استفاده از فاکتورهای مناسب را فراهم آورد.
نوع مطالعه: علمی پژوهشی بنیادی |
انتشار: 1394/1/26

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علوم دانشگاه خوارزمی می باشد.