دوره 16، شماره 41 - ( یافته های نوین در زمین شناسی 1/2- 1394 )                   جلد 16 شماره 41 صفحات 2-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

Geochemistry and Thermo-barometry of Mafic Igneous Rocks of Almabulage Complex (NW Iran). Journal title 2015; 16 (41) :1-2
URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-2442-fa.html
جمشیدی بدر محبوبه. ژئوشیمی و ترموبارومتری سنگ های آذرین مافیک کمپلکس آلمابولاغ (شمال غرب ایران). عنوان نشریه. 1394; 16 (41) :1-2

URL: http://jsci.khu.ac.ir/article-1-2442-fa.html

دانشگاه پیام نور
کمپلکس آلمابولاغ در شمال غرب استان همدان و در پهنه ساختاری سنندج-سیرجان قرار گرفته است و شامل انواعی از سنگ‎های دگرگونی درجه پایین و دو نوع توده نفوذی فلسیک و مافیک است. این تحقیق در مورد توده نفوذی مافیک کمپلکس آلمابولاغ می باشد، سنگ‎های این توده بافت‎های افیتیک، ساب افیتیک و اینترگرانولار دارند و دارای کانی‎های اصلی پلاژیوکلاز، کلینوپیروکسن، آمفیبول و با فراوانی کمتر کانی‎های کوارتز، آلکالی فلدسپار و کانی‎های اُپک هستند. کانی‎های ثانویه این توده شامل کانی‎های اپیدوت، کلریت و آمفیبول‎هایی است که در حاشیه کانی‎های کلینوپیروکسن تشکیل شده‎اند. شیمی کانی‎های این توده شامل: کلینوپیروکسن از نوع اوژیت، آمفیبول از نوع چرماکیت، پلاژیوکلاز در محدوده‎ی آندزین تا لابرادوریت، آلکالی فلدسپاراز نوع آنورتوکلاز و کانی‎های اُپک از نوع ایلمنیت می‎باشد. سری ماگمایی توده مافیک کمپلکس آلمابولاغ بر مبنای شیمی سنگ کل کالکوآلکالن است و عنصر Nb نرمالیزه شده به گوشته اولیه دارای آنومالی منفی بوده که معرف محیط های فرورانشی می‎باشد. بر مبنای شیمی کانی پیروکسن سری ماگمایی توده نفوذی مافیک آلمابولاغ از نوع کالکوآلکالن و محیط تکتونیکی آن مربوط به محیط‎های فرورانشی است. جایگیری این توده بر اساس ترمومتر پیروکسن-آمفیبول و بارومتر آمفیبول در حرارت 900-750 درجه سانتی گراد و فشار (عمق) 7-6 کلیوبار است. ماگمای اولیه توده نفوذی مافیک کمپلکس آلمابولاغ بر مبنای نسبت Sm/Yb و La/Sm از ذوب بخشی گارنت-اسپینل لرزولیت منشا گرفته و در اواخر ژوراسیک- اوایل کرتاسه در مناطق فرورانشی قبل از بسته شدن کامل نئوتتیس در زون سنندج-سیرجان تشکیل شده است.

نوع مطالعه: مقاله استخراج شده از طرح پژوهشی | موضوع مقاله: زمین شناسی
انتشار: 1394/2/25

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به نشریه علوم دانشگاه خوارزمی می باشد.