دوره 6، شماره 4 - ( 10-1398 )                   جلد 6 شماره 4 صفحات 453-446 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mosleh Arany A, Nemati N, Zandi H, Naderi M. The antibacterial activity of the water extracts of three species of Salvia on Staphylococcus aureus, Escherichia coli and Pseudomonas aeruginosa. nbr 2019; 6 (4) :446-453
URL: http://nbr.khu.ac.ir/article-1-2778-fa.html
مصلح آرانی اصغر، نعمتی نوید، زندی هنگامه، نادری مصطفی. اثر ضد میکروبی عصاره آبي سه گونه مريم­ گلی بر باکتری­های استافیلوکوکوس ­اورئوس، اشرشیاکولی و سودوموناس آئروجینوزا. یافته‌ های نوین در علوم زیستی. 1398; 6 (4) :446-453

URL: http://nbr.khu.ac.ir/article-1-2778-fa.html


دانشگاه یزد ، amosleh@yazd.ac.ir
چکیده:   (5147 مشاهده)

در این مطالعه اثر عصاره آبی سه گونه Salvia perspolitana ، S. palaestina و S. bracteata بر باکتری­ های بیماری­ زای Staphylococcus aureus،  Escherichia coli وPseudomonas aeroginosa تحت مطالعه قرار گرفت. جهت بررسی خاصیت ضدمیکروبی عصاره اين گیاهان از روش ­های انتشار چاهک-پلیت و حداقل غلظت بازدارندگی رشد (MIC) استفاده شد. نتایج نشان داد که فقط عصاره S. bracteata در پلیتStaphylococcus aureus  هاله ­عدم­ رشد به ­قطر 9 میلی­متر تشکیل داد. عصاره هر سه گياه در Escherichia coli و Pseudomonas aeroginosa هاله ­عدم­ رشد تشكيل دادند. تاثير عصاره S. bracteata با تشكيل هاله عدم رشد به ­قطر 10 میلی ­متر از ساير گونه­ ها مؤثر­تر بود. نتایج MIC نشان داد كه عصاره S. perspolitana اثر ضعيفي بر باکتری Staphylococcus aureus داشت و اثر بازدارندگي در غلظت µg/ml  1024 مشاهده شد. عصاره اين گونه، همچنين در غلظت µg/ml 256 بر باکتری­های Escherichia coli و Pseudomonas aeroginosa اثر بازدارندگي داشت. بيش ­ترين اثر براي S. bracteata به دست آمد به­ طوري كه اثر بازدارندگي عصاره اين گياه براي Staphylococcus aureus، µg/ml 64 و براي دو باكتري ديگر برابر با  µg/ml128 به ­دست آمد. عصاره S. palaestina اثر ضعيفي بر باکتری Staphylococcus aureus داشت و اثر بازدارندگي در غلظت  µg/ml 1024 مشاهده شد. عصاره اين گونه، همچنين در غلظت µg/ml 512 بر باکتری ­های Escherichia coli و Pseudomonas aeroginosa اثر بازدارندگي داشت. بنابراين نتيجه ­گيري شد كه گونهS. bracteata  مي­ تواند به منزله گونه ­اي مناسب جهت استفاده ضد باکتریایی تحت مطالعه بيش تر قرار گيرد.
 

متن کامل [PDF 1251 kb]   (1883 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: میکروبیولوژی
دریافت: 1395/12/8 | ویرایش نهایی: 1398/12/5 | پذیرش: 1398/8/20 | انتشار: 1398/10/18 | انتشار الکترونیک: 1398/10/18

فهرست منابع
1. Abbasi, N., Azizi Jalilian, F., Abdi, M. and Saifmanesh, M.A. 2007. Comparative study of the antimicrobial effect of Scrophularia striata Boiss: extract and selective antibiotics against Staphylococcus aureus and Pesudomonas aeroginosa. - J. Med. Plants 1: 10-18.
2. Amiri, H., Meshkat, A.l., Sadat, M.H., Lari Yazdi, H. and Goodarzi, A. 2006. Essential oil composition of Salvia reuterana Boiss. - Iran. J. Medl. Arom. Plants 22: 270-275.
3. Azaz, D., Demirci, F., Satil, F., Kurkcuoglu, M. and Baser. K.H.C. 2002. Antimicrobial activity of some Satureja essential oils. - Nature 57: 817-821. [DOI:10.1515/znc-2002-9-1011]
4. Azizkhani, M., Tooryan, F. and Boreiri, M. 2016. Effects of Ocimum basilicum and Salvia sclarea essential oils on Listeria monocytogenes and Aspergillus flavus in Iranian white cheese. - Iranian Food Sci. Technol. Res. J. 12: 286-295.
5. Burt, S. 2004. Essential oils: Their antibacterial properties and potential applications in foods. - Int. Food Microbiol. 94: 223-25. [DOI:10.1016/j.ijfoodmicro.2004.03.022]
6. Clauditz, A., Rescch, A., Wieland. K.P., Peschel, A. and Gotz, F. 2006. Staphyloxanthin plays a role in the fitness of Staphylococcus aureus and its ability to cope with oxidative stress. - Infect. Immun. 74: 4950-4953. [DOI:10.1128/IAI.00204-06]
7. Cursoy, N., Tape, B. and Akpulat, H.A. 2012. Chemical composition and antioxidant activity of the essential oils of Salvia palaestina and S. ceratophylla. - Rec. Nat. Prod. 6: 278-287.
8. Dorman, H.J.D. and Deans, S.G. 2000. Antimicrobial agents from plants: antibacterial activity of plant volatile oils. - J. Appl. Microbiol. 88: 308-316. [DOI:10.1046/j.1365-2672.2000.00969.x]
9. Fattahi, B., Nazeri, V., Kalantari, S. and Bonfill, M. 2014. Identification of compounds in the essential oil and quantification of flavonoids and rosmarinic acid in Salvia reuterana and Salvia palaestina Benth. - Iranian J. Medl. Arom. Pants 30: 463-475.
10. Formisano, C., Senatore, F., Arnold, N.A., Piozzi, F. and Rosselli, S. 2007. GC and GC/MS analysis of the essential oil of Salvia hierosolymitana growing wild in Lebanon. - Nat. Prod. Com. 2: 181-184. [DOI:10.1177/1934578X0700200215]
11. Giner, R.M., Villalba, M.L., Recio, M.C., Mañez, S., Cerdá Nicolás, M. and Ríos, J.L. 2000. Anti-inflammatory glycoterpenoids from Scrophularia auriculata. - Eur. J. Pharmacol. 389: 243-52. [DOI:10.1016/S0014-2999(99)00846-8]
12. Haghighati, F., Jafari, S. and Momen Beitollahi, J. 2003. Comparison of antimicrobial effects of ten herbal extracts with chlorhexidine on three different oral pathogens; an in vitro study. - Hakim Med. J. 6: 6-71.
13. Hedge, I.C. 1982. Salvia L. - In: Rechinger, K.H. (ed.), Flora Iranica 150: 403-476. Akademische Druck und Verlagsanstalt, Graz.
14. Inouya, S., Takizawa, T. and Yamaguchi, H. 2001. Antibacterial activity of essential oils and their major constituents against respiratory tract pathogens by gaseous contact. - J. Antimicrobial Chem. 47: 565-573. [DOI:10.1093/jac/47.5.565]
15. Kluytmans, J., Van Belkum, A. and Verbrugh, H. 1997. Nasal carriage of Staphylococcus aureus: epidemiology, underlying mechanisms, and associated risks. - J. Clin. Micrbiol. 3: 505-520. [DOI:10.1128/CMR.10.3.505]
16. Magiatis, P., Skaltsounis, A., Chinou, I. and Haroutounian, S.A. 2002. Chemical composition and invitro antimicrobial activity of the essential oil of three Greek Achillea species. - Nature 57: 287-290. [DOI:10.1515/znc-2002-3-415]
17. Mozaffarian V. 2008. Flora of Ilam. Farhang Moaser Publication, Tehran. 671pp.
18. Mozaffarian V. 1996. Dictionary of Iranian plant names. Farhang Moaser Publication, Tehran. 700pp.
19. National Committee for Clinical Laboratory Standard. 1990. Methods for dilution antimicrobial susceptibility tests for bacteria that grow aerobically. - Approved Standard Order M7-A2: 1-31.
20. Pirnia, M., Edalatian Dovom, M.R., Tabatabaee Yazdi, F., and Shahidi, F. 2014. The antibacterial effects of the Aqueous and Ethanolic extracts of Cordia myxa fruit on Staphylococcus aureus, Bacillus cereus, Escherichia coli and Salmonella typhi. - Qom Univ. Medl. Sci. J. 9: 39-48.
21. Safavi, F., Ebrahimi, P. and Mighani, H. 2013. In vitro anti-bacterial activity of root and aerial parts of Scrophularia striata on Escherichia coli, Staphylococcus aureus and Bacillus cereus. - YUMSJ 18: 603-614.
22. Salimpour, F., Moazooji, A., Mazhar, F. and Barzin, G. 2014. Comparative study of antibacterial properties of four species of Salvia L. as a medicinal plant. - J. Res. Medl. Sci. 37: 205-210.
23. Sharafati-chaleshtori, R., Sharafati-chaleshtori, F., Sharafati-chaleshtori, A. and Ashrafi, K. 2010. Antimicrobial effects and evaluation of total phenols, flavonoids and flavonols contents of ethanolic extracts of Scrophularia striata. - J. Shahrekord Univ. Medl. Sci. 11: 32-37.
24. Walker, J.B. and Sytsma, K.J. 2007. Stamina evolution in the genus Salvia molecular phylogenetic evidence for multiple origins of the lever. - Ann. Bot. 100: 375-391. [DOI:10.1093/aob/mcl176]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

Creative Commons Licence
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.




کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته های نوین در علوم زیستی است.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Nova Biologica Reperta

Designed & Developed by : Yektaweb