دوره 4، شماره 4 - ( 12-1396 )                   جلد 4 شماره 4 صفحات 298-288 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Afrisham S, Badoei-delfard A, Namaki Shoushtari A, Karami Z, Malek-abadi S. Isolation and identification of Bacillus producing thermophilic alpha amylase: production optimization and investigation of the activity and stability of enzyme.. NBR 2018; 4 (4) :288-298
URL: http://nbr.khu.ac.ir/article-1-3023-fa.html
افریشم سعیده، بدویی دلفارد ارسطو، نمکی شوشتری عبدالحمید، کرمی زهرا، ملک آبادی سعید. جداسازی و شناسایی باسیلوس مولد آلفا آمیلاز گرمادوست: بهینه سازی تولید و بررسی فعالیت و پایداری دمایی . یافته‌ های نوین در علوم زیستی. 1396; 4 (4) :288-298

URL: http://nbr.khu.ac.ir/article-1-3023-fa.html


دانشگاه شهید باهنر کرمان
چکیده:   (6135 مشاهده)
آلفاآمیلازها، مهم­ ترین و پرکاربردترین آمیلازها در صنعت نشاسته هستند. در میان آلفاآمیلازها، انواع گرمادوست به ­دلیل پایداری و فعالیت در دماهای بالا مهم­ترند. این آنزیم­ها به­ وسیلۀ میکروارگانیسم­ های گرمادوست ازجمله باکتری­ها تولید می ­شوند. آلفاآمیلازهای گرمادوست در صنایع مختلف از جمله فرآوری نشاسته، مواد شوینده و سوخت زیستی کاربرد دارند. در این تحقیق، باکتری­ های مولد آلفاآمیلاز گرمادوست از چشمه­ های آب گرم روستای گُروه واقع در استان کرمان شناسایی و جداسازی شدند. براساس نتایج غربال­گری در محیط اختصاصی مایع و جامد، سویۀ AT59 به­ منزلۀ سویۀ برتر انتخاب شد. بررسی­ های مورفولوژیکی، بیوشیمیایی و مولکولی 16S rDNA نشان داد این سویه­ به جنس باسیلوس تعلق دارد و گرم مثبت، کاتالاز مثبت، هیدرولیزکنندۀ کازئین و تخمیرکنندۀ قند­های لاکتوز و ساکاروز است. نتایج بهینه ­سازی محیط تولید آنزیم نشان داد در میان منابع کربن، نیتروژن و یون تحت بررسی، نشاسته (1 گرم بر لیتر)، ژلاتین (2 گرم بر لیتر) و سولفات منیزیم (یک گرم بر لیتر)، بیشترین اثر افزایشی را بر تولید آلفاآمیلاز سویۀ AT59 داشته­ اند. علاوه­ براین، بیشترین تولید آنزیم این سویه در محیطی با 5 pH به­ دست آمد. این آلفاآمیلاز به­ ترتیب بیشترین فعالیت و پایداری را در دماهای 80 و 70 درجۀ سانتی­ گراد داشته­ اند. این یافته­ ها پیشنهاد می­کند این آنزیم پتانسیل زیادی برای استفاده در صنعت نشاسته دارد.
 

 
متن کامل [PDF 497 kb]   (3455 دریافت)    
نوع مطالعه: مقاله پژوهشی | موضوع مقاله: میکروبیولوژی
دریافت: 1395/5/29 | ویرایش نهایی: 1400/3/2 | پذیرش: 1396/9/4 | انتشار: 1396/12/29 | انتشار الکترونیک: 1396/12/29

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

Creative Commons Licence
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.




کلیه حقوق این وب سایت متعلق به یافته های نوین در علوم زیستی است.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Nova Biologica Reperta

Designed & Developed by : Yektaweb