Salehghamari E. Enzymatic diversity in the haloactinomycetes isolated from rhizosphere of the plants in saline soils at the periphery of Dasht-e-Kavir desert. nbr 2022; 9 (3) :193-199
URL:
http://nbr.khu.ac.ir/article-1-3535-fa.html
گروه سلولی و مولکولی، دانشکده زیست شناسی، دانشگاه خوارزمی، کرج، ایران ، esaleh@khu.ac.ir
چکیده: (2425 مشاهده)
منطقه ریزوسفری شور محیطی بکر برای جداسازی اکتینومیستها با پتانسیل تولید آنزیمهای مقاوم به نمک ارزشمند است. در این مطالعه در مجموع 26 سویه اکتینومیست از ریزوسفر گیاهی حاشیه دشت کویر جداسازی و ارزیابی شد. اکتینومیستهای جدا شده آنزیمهای مختلفی تولید کردند. از این میان 50، 46، 39، 27، 10 و 7 درصد از جدایهها به ترتیب آمیلاز، لیپاز، پروتئاز، ژلاتیناز، لسیتیناز و اوره آز تولید کردند. بیشترین آنزیمهای تولید شده در بین جدایهها آمیلاز، لیپاز و پروتئاز بودند. فعالیت هیدرولیتیک ترکیبی نیز در برخی از سویههای اکتینومیست مشاهده شد. در بین جدایهها، سویه Q1، Q4 وQ11 با بیشترین میزان تنوع تولید آنزیم، شناسایی شدند و تجزیه و تحلیل 16s rRNA آنها بیشترین شباهت را به ترتیب به گونههای Streptomyces scopiformis، Streptomyces argenteolus و Streptomyces manipurensis، نشان دادند. نهایتاً به دلیل تنوع آنزیمی بدست آمده و ارزشمند بودن آنزیمهای باکتریهای هالوفیل در صنعت، به نظر میرسد که اکتینومیستهای جدا شده از این زیستگاه شور به طور بالقوه برای کاربردهای بیوتکنولوژیکی مناسب هستند.
نوع مطالعه:
مقاله پژوهشی |
موضوع مقاله:
میکروبیولوژی دریافت: 1400/12/17 | ویرایش نهایی: 1401/10/27 | پذیرش: 1401/2/20 | انتشار: 1401/9/28 | انتشار الکترونیک: 1401/9/28