4 نتیجه برای عبدلی
غفار خسروانی اصل، ایرج هاشم زاده سقرلو، اسماعیل پیرعلی، اصغر عبدلی،
دوره 3، شماره 1 - ( 3-1395 )
چکیده
در این بررسی روابط شجره شناسی ماهی قزلآلای خال قرمز Salmo trutta L.1758 در رودخانه جاجرود حوضه دریاچه نمک با استفاده از توالی کامل ناحیه D-Loop ژنوم میتوکندریایی 5 قطعه ماهی در مقایسه با دیگر جمعیت های این گونه در ایران بررسی شد. نتایج به دست آمده نشان داد که جمعیت ماهی قزلآلای خالقرمز رودخانه جاجرود نیز مثل دیگر جمعیته ای ایرانی این ماهی متعلق به گروه شجره شناسی دانوب است. هاپلوتایپ مشاهده شده در جمعیت رودخانه جاجرود مشابه هاپلوتایپ گزارش شده در جمعیت رودخانه کرج است. با توجه به نتایج به دست آمده ماهی قزلآلای خالقرمز حوضه نمک به جمعیتهای حوضه خزر نسبت داده شد و نسبت آن با گونه Salmo macrostigma مورد تأیید قرار نگرفت. با توجه به مشاهده نشدن هاپلوتایپ جمعیت های کرج و جاجرود در حوضه خزر و روابط آن با دیگر هاپلوتایپ های ایرانی و دانوبی شاید بتوان این هاپلوتایپ را از هاپلوتایپ های قدیمی دانست که ممکن است در حوضه خزر هم وجود داشته باشند. با توجه به بحثهای موجود در رابطه با زیست شناسی، ویژگی های جغرافیایی و همچنین با توجه به نوع هاپلوتایپ ماهی قزلآلای خال قرمز حوضه نمک میتوان عنوان نمود که این جمعیت ها احتمالاً بومی حوضه نمک بوده و توسط انسان به حوضه یادشده معرفی نشده اند.
عقیل منصوری خواجه لنگی، ایرج هاشم زاده سقرلو، سیده نرجس طباطبایی، اصغر عبدلی،
دوره 3، شماره 4 - ( 10-1395 )
چکیده
Garra rufa یکی از 73 گونۀ جنس Garra متعلق به خانوادۀ کپورماهیان است، که عموماً با عنوان دکترماهی شناخته می شود. به دلیل شفافیت، سهولت نمونه برداری، و حداقل آسیب وارد به ماهی در اثر جداکردن فلس ها، از آنها بیشتر از دیگر ساختارها در مطالعات پویایی جمعیت استفاده می شود. در این مطالعه برای تفکیک نمونه های ماهی G. rufa (متعلق به خانوادۀ کپورماهیان) در رودخانه های بشار، بهبهان، گردآب، خیرآباد، کوشک بهرام، مازو، پالنگان، سندگان، شورآباد و سیروان از تحلیل شکل فلس به روش لندمارک گذاری استفاده شد. بر تصاویر فلس ها در روش مبتنی بر لندمارک تعداد هفت لندمارک با استفاده از نرم افزار TpsDig2 قرار داده شد. داده های حاصل پس از تحلیل پروکراست، با استفاده از تحلیل چندمتغیره تجزیه به مؤلفه های اصلی، تجزیۀ همبستگی کانونیک و تحلیل خوشه ای در نرم افزار pastمورد تفسیر قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بین بعضی از رودخانه ها از لحاظ شکل فلس تفاوت معنی داری وجود دارد، اما بیشتر جمعیت ها هم پوشانی دارند و نمی توان آنها را به طور کامل با توجه به شکل فلس از هم جدا کرد. در بین نمونه های تحت بررسی، تنها نمونه های متعلق به رودخانۀ سندگان و گردآب با همۀ نمونه های دیگر دارای تفاوت معنی دار بودند.
مریم عبدلی نسب، مهدی رحیمی،
دوره 4، شماره 3 - ( 9-1396 )
چکیده
تعداد 38 توده و رقم مهم هندوانه از مناطق مختلف کشور جمع آوری و پس از آماده سازی خاک، در مزرعۀ تحقیقاتی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار کشت شد. به منظور بررسی تنوع ژنتیکی، DNA از برگ استخراج و واکنش زنجیرهای پلیمراز با استفاده از 14 جفت آغازگر SRAP بهینه شد. تعداد 136 باند چندشكل به دست آمد، كه جفت آغازگر EM10-Me4 با تعداد نوزده باند و جفت آغازگرهایEM16-Me4 و EM16-Me4 با تعداد هفت باند به ترتیب بيشترين و كمترين تعداد باند چندشكل را ايجاد کردند. محتواي اطلاعات چندشكل (PIC) در اين تحقيق بين 20/0 تا 32/0 و ميزان تنوع ژني براساس شاخص نی از 17/0 تا 28/0 به دست آمد. تجزيۀ تابع تشخيص خطي فيشر نشان داد که روش UPGMA و با انجام صحت گروهبندي در حدود 90 درصد، مناسبتر از ديگر روش هاي تجزيۀ خوشه اي است. تجزيۀ خوشه اي براساس روش جاکارد توده های تحت مطالعه را در پنج گروه مجزا قرار داد. تجزیه به مختصات اصلی نشان میدهد که مؤلفه های اول و دوم 5/92 درصد از تنوع به دست آمده را توجیه می کنند که خود نشان دهندۀ توزیع مناسب نشانگرها در کل ژنوم است.
مهدی علی جانیان زاده، علیرضا جلالوند، رسول خلیل زاده، مریم عبدلی راد،
دوره 9، شماره 4 - ( 10-1401 )
چکیده
پروتئینهای لایه سطحي Deinococcus radiodurans یکی از بهترین سیستم های خودآرایی در بین پروتئینهای دیگر هستند که نقش اساسی در ساخت نانوسیم ها دارند. بنابراين لازم است این پروتئینها خالص سازی شوند. هدف از این تحقیق بهینه سازی خالص سازی پروتئین لایه سطحي از D. radiodurans با روش سطح پاسخ است. ابتدا سه عامل غلظت SDS، زمان انکوباسیون و درصد جرم در پنج سطح در نظر گرفته شد و 20 اجرا با نرم افزار Design-Expert با روش مرکب مرکزی طراحی شد. هر مرحله شامل کشت میکروب، آماده سازی سلول انبوه، انکوباسیون میکروب در غلظت خاص SDS و زمان و درصد جرم، جداسازی باکتری از مواد شوینده با سانتریفیوژ در g5000، ته نشینی پروتئینهای لایه سطحي از محلول شوینده با سانتریفیوژ در g20000، تعیین غلظت و خلوص پروتئین به ترتیب با روش برادفورد و SDS-PAGE است. در نهایت دادههای به دست آمده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. تجزیه و تحلیل نتایج نشان داد که در سطح اطمینان 95 درصد، تأثیر فاکتور غلظت ماده شوینده بر درصد پروتئین خالص شده بیشتر از سایر عوامل بود. نتایج بهینه سازی فاکتورها بدين صورت بود: غلظت SDS 64/5 درصد، درصد جرم 7/33 درصد و 3 ساعت زمان انکوباسیون. در شرایط بهینه، غلظت پروتئین و درصد خلوص به ترتیب mg/ml 0/584 و 47/61 درصد به دست آمد.