دوره 6، شماره 4 - ( 12-1391 )                   جلد 6 شماره 4 صفحات 35-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

Safarzade A, Roshan R, Shams J. Effectiveness of Stress Management and Relaxation Training in Reducing the Negative Affect and in Improving the Life Quality of Women with Breast Cancer. Journal title 2013; 6 (4) :21-35
URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-1532-fa.html
صفرزاده عطیه، روشن رسول، شمس جلال الدین. اثربخشی آموزش مدیریت استرس وآرام سازی در کاهش عاطفه منفی وافزایش کیفیت زندگی زنان مبتلا به سرطان پستان. عنوان نشریه. 1391; 6 (4) :21-35

URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-1532-fa.html

1- دانشگاه شاهد ، atiye. safarzade@yahoo. com
2- دانشگاه شاهد
پژوهش حاضر طرح آزمایشی همراه با پیگیری و گروه کنترل است که با هدف بررسی اثربخشی آموزش مدیریت استرس و آرام سازی در کاهش عاطفه منفی و افزایش کیفیت زندگی زنان مبتلا به سرطان پستان انجام شد. با مراجعه به درمانگاه بیمارستان مصطفی خمینی شهر تهران، تعداد 18 زن مبتلا به سرطان پستان، بر اساس ملاک های ورود و خروج انتخاب و به صورت تصادفی در گروه کنترل (9 نفر) و آزمایش (9نفر) گنجانده شدند. برنامه ی آموزش مدیریت استرس و آرام سازی برای زنان مبتلا به سرطان پستان در طی 10 جلسه ی هفتگی بر روی گروه آزمایش اجرا شد. هر دوگروه، قبل، بعد و 2ماه بعد از اتمام برنامه به منظور پیگیری نتایج درمان، به طور همزمان پرسشنامه ی عاطفه PANAS و پرسشنامه ی کیفیت زندگی سرطان QLQ-C30 و کیفیت زندگی سرطان پستان QLQ-Br23 را تکمیل کردند. نتایج به دست آمده از تحلیل واریانس آمیخته درون- برون گروهی حاکی از کاهش معنادار عاطفه منفی و بهبود شماری از خرده مقیاس های کیفیت زندگی گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل می باشد که در پیگیری 2 ماهه نیز پایدار بود.

انتشار: 1392/9/24

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهش در سلامت روانشناختی می باشد.