دوره 7، شماره 1 - ( 3-1392 )                   جلد 7 شماره 1 صفحات 39-29 | برگشت به فهرست نسخه ها

Amani M, Shiri E, Valipoor M, Shiri V. The Role of Anxiety Sensitivity and Cognitive Emotion Regulation in the Anxiety and Depression. Journal title 2013; 7 (1) :29-39
URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-1690-fa.html
امانی ملاحت، شیری اسماعیل، ولی پور مصطفی، شیری ولی. نقش حساسیت به اضطراب و نظم جویی شناختی هیجان در اضطراب و افسردگی. عنوان نشریه. 1392; 7 (1) :29-39

URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-1690-fa.html

1- دانشگاه محقق اردبیلی
2- دانشگاه شهید بهشتی ، esmaeil.shiri67@yahoo.com
3- دانشگاه شهید بهشتی
4- دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی
هدف پژوهش حاضر بررسی نقش حساسیت به اضطراب و نظم جویی شناختی هیجان در اضطراب و افسردگی بود. ابتدا از میان 300 نفر مرد داوطلب شرکت در مطالعه، بر اساس نمرات­شان در مقیاس افسردگی، اضطراب و استرس، تعداد41نفر که در مؤلفه­ی افسردگی DASS نمره­ی یک انحراف معیار بالاتر از میانگین نمونه بودند، در گروه افسرده و تعداد 52 نفر که در مؤلفه­ی اضطراب DASS نمره­ی یک انحراف معیار بالاتر از میانگین نمونه بودند، در گروه مضطرب و به­طور تصادفی تعداد 60نفر که نمرات بالایی نداشتند، در گروه بهنجار قرار گرفتند. سپس آنها فرم کوتاه پرسشنامه­ی نظم جویی شناختی هیجان و مقیاس حساسیت به اضطراب را تکمیل کردند. تجزیه و تحلیل آماری داده­ها با روش­های همبستگی پیرسون و تحلیل تشخیصی به روش گام به گام انجام شد.نتایج نشان داد که برای طبقه بندی افراد در هر کدام از گروه­ها، حساسیت به اضطراب، ارزیابی مثبت، تمرکز مجدد مثبت، فاجعه سازی، سرزنش خود و دیگران، سهم پیش­بینی معناداری داشتند، و حساسیت به اضطراب قوی­ترین متغیر پیش­بینی برای عضویت افراد در گروه­ها بود. به­طور خلاصه، 5/59 درصد از موارد به­درستی در گروه­ها قرار داده شده­اند. این یافته­ها نشان می­دهد کهحساسیت به اضطراب و نظم جویی شناختی هیجان به عنوان دو عامل مهم در آسیب شناسی روانی افسردگی و اضطراب نقش دارند که باید به هنگام روان درمانی توجه ویژه­ای به آنها مبذول شود.

انتشار: 1392/9/24

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهش در سلامت روانشناختی می باشد.