دوره 7، شماره 3 - ( 7-1392 )                   جلد 7 شماره 3 صفحات 31-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ahangarcani M, Shahidi S, Kamari S. The Role of Family Efficacy in Forgiveness in the Family and in Spirituality in Married Individuals. Journal title 2014; 7 (3) :21-31
URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-1822-fa.html
آهنگرکانی محمد، شهیدی شهریار، کمری سامان. نقش کارایی خانواده در معنویت و بخشایش در خانواده‌ی افراد متأهل. عنوان نشریه. 1392; 7 (3) :21-31

URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-1822-fa.html

1- پژوهشکده خانواده دانشگاه شهید بهشتی
2- دانشگاه شهید بهشتی ، shahriarshahidi@hotmail.com
3- دانشگاه شهید بهشتی
پژوهش حاضر با هدف بررسی رابطه­ی بین کارایی خانواده و بخشایش و معنویت در زنان و مردان متأهل انجام شد. روش این پژوهش از نوع همبستگی بود. بدین منظور از ابزار سنجش کارایی خانواده، سنجش بخشایش خانواده و پرسشنامه­ی سنجش توانایی و نگرش معنوی استفاده شد. نمونه شامل 200 نفر به صورت هدفمند و در دسترس در شهر تهران انتخاب گردید. نتایج بررسی­های آماری نشان داد سازه­ی کارایی خانواده با بخشایش در خانواده و معنویت همبستگی مثبت و معناداری دارد، به­طوری­که خرده مقیاس­های کارایی کلی، نقش­ها و آمیزش عاطفی در کارایی خانواده بیشترین سهم را در تبیین بخشایش در خانواده داشتند و کارایی کلی خانواده بیشترین سهم را در پیش بینی معنویت داشت. به طور کلی نتیجه­ی این پژوهش حاکی از آن بود که بخشایش و معنویت به عنوان دو سازه­ی روانشناسی با کارایی خانواده رابطه دارند.
واژه‌های کلیدی: کارایی خانواده، بخشایش، معنویت

انتشار: 1393/3/25

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهش در سلامت روانشناختی می باشد.