دوره 8، شماره 4 - ( 12-1393 )                   جلد 8 شماره 4 صفحات 2-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

poursharifi H, khanjani Z, papapour J, beirami M, hashemi T, shalchi B. Structural relationship of family environment, socioeconomic status and cognitive affect regulation strategies with externalizing and internalizing syndromes in adolescents: A vulnerability model. Journal title 2014; 8 (4) :1-2
URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-2379-fa.html
پورشریفی حمید، خانجانی زینب، باباپور جلیل، بیرامی منصور، هاشمی تورج، شالچی بهزاد. روابط ساختاری محیط خانواده، موقعیت اقتصادی ـ اجتماعی و راهبردهای شناختی تنظیم عاطفی با نشانگان برونی سازی و درونی سازی در نوجوانان: ارایه یک مدل آسیب پذیری. عنوان نشریه. 1393; 8 (4) :1-2

URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-2379-fa.html

1- دانشیار دانشگاه تبریز
2- استاد دانشگاه تبریز
3- استادیار دانشگاه شهید مدنی آذربایجان ، shalchi.b@gmail.com
در پژوهش حاضر به روابط ساختاری محیط خانواده، موقعیت اقتصادی ـ اجتماعی و راهبردهای شناختی تنظیم عاطفی با نشانگان درونی‌سازی و برونی‌سازی در میان نوجوانان پرداخته شده است. نمونه آماری این مطالعه را 1647 نفر نوجوان شاغل به تحصیل 18-15 ساله شــهرستان تبریز (840 نفر دختر و 807 نفر پسر) که با استفاده از روش نمونه‌گیری خوشه‌ای چند مرحله‌ای انتخاب شدند، تشکیل می‌دهد. نوجوانان با تکمیل مقیاس محیط خانواده (FES)، پرسشنامه راهبردهای شناختی تنظیم عاطفی (ICARUS) و فرم خودسنجی نوجوان (YSR) از فرم‌های سن مدرسه مبتنی بر تجربه آخنباخ (ASEBA)، در پژوهش حاضر شرکت نمودند. شاخص های RMR, RMSEA, CFI, AGFI, GFI, X2, X2/df به منظور بررسی برازش مدل پیشنهادی با داده‌های گردآوری شده محاسبه گردیده‌اند. یافته‌های حاصل از پژوهش حاضر حکایت از آن دارند، مدل پیشنهادی از برازش مطلوبی با داده‌ها برخوردار بوده و می‌توان از متغیرهای محیط خانواده، موقعیت اقتصادی ـ اجتماعی به منظور تبیین نشانگان درونی‌سازی و برونی‌سازی استفاده کرد. علاوه بر این، مقایسه مدل‌ها در دو گروه دختر و پسر گویای آن است، مدل پیشنهادی در نمونه دختران از برازش مطلوبتری برخوردار می‌باشد.

انتشار: 1392/12/24

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهش در سلامت روانشناختی می باشد.