دوره 8، شماره 4 - ( 12-1393 )                   جلد 8 شماره 4 صفحات 5-4 | برگشت به فهرست نسخه ها

eyvani N, noury R, hatami M. The relationship between early maladaptive schemas and quality of friendship with other sex. Journal title 2014; 8 (4) :4-5
URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-2382-fa.html
ایوانی نازیلا، نوری ربابه، حاتمی محمد. رابطه طرح واره های ناسازگار اولیه و کیفیت رابطه دوستی با جنس دیگر. عنوان نشریه. 1393; 8 (4) :4-5

URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-2382-fa.html

1- دانشجوی دکتری دانشگاه پیام نور ، n.eyvani@yahoo.com
2- استادیار دانشگاه خوارزمی
3- دانشیار دانشگاه خوارزمی
در دوران جوانی و انتخاب همسر روابط اجتماعی با جنس دیگر، دارای اهمیت فراوان و ویژگی های خاصی است. طرح واره های ناسازگار اولیه، نقش مهمی را در این روابط ایفا می کنند. هدف پژوهش حاضر شناسایی سهم هریک از طرح واره ها، در تبیین کیفیت رابطه دوستی با جنس دیگر در دختران دانشجو بود. 196 نفر از دختران دانشجوی دانشگاه های شهر کرج که دارای یک رابطه ی دوستی دگرجنس بودند، با پاسخ به دو پرسشنامه ی طرح واره های اولیه یانگ فرم کوتاه (یانگ 1999) و کیفیت روابط اجتماعی (ساراسون 1983) در این پژوهش شرکت کردند. رابطه ی هریک از طرح واره ها با ابعاد کیفیت رابطه ی دوستی با جنس دیگر با استفاده از روش آماری همبستگی و سپس رگرسیون گام به گام بدست آمد. برطبق یافته ها، طرح واره ی اطاعت 16% از تعارض را تبیین کرد. طرح واره ی بی اعتمادی/ بد رفتاری 36% از حمایت ادارک شده ی پایین، و طرح واره های خود انضباطی ناکافی و ایثار هر یک 5% از حمایت ادراک شده ی پایین را تبیین کردند. طرح واره ی انزوای اجتماعی 10% و خود تحول نیافته/گرفتار، 4% از عمق ادراک شده ی پایین را تبیین کردند. طبق نتایج پژوهش حاضر می توان علاوه بر تشخیص آسیب پذیری افراد در روابط بین فردی با جنس دیگر، از طریق افزایش خودآگاهی، آموزش مهارت های ارتباطی و درمان طرح واره ای به اصلاح الگوهای ناکارامد و کاهش پیامدهای روابط با جنس دیگر در دختران پرداخت.

انتشار: 1392/12/24

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهش در سلامت روانشناختی می باشد.