دوره 10، شماره 1 - ( دوره 10، شماره 1 1395 )                   جلد 10 شماره 1 صفحات 20-12 | برگشت به فهرست نسخه ها

tavakoli M, Faraji Khiavi F, salimi jeda V, Majdinasab N, Haghighi Zadeh M. The relationship between psychological capital with the perception with Illness Perception in MS Patients. Journal title 2016; 10 (1) :12-20
URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-2556-fa.html
توکلی مجتبی، فرجی خیاوی فرزاد، سلیمی جدا ولی، مجدی نسب نسترن، حقیقی زاده محمد حسین. بررسی ارتباط سرمایه‌های روانشناختی با ادراک بیماری در افراد متبلا به مولتیپل اسکلروزیس. عنوان نشریه. 1395; 10 (1) :12-20

URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-2556-fa.html

1- دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور
2- دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور ، salimi.vali85@yahoo.com

چکیده

زمینه وهدف: بیماری مولتیپل اسکلروزیس به عنوان یک بیماری پیش رونده، از شایعترین ومهمترین اختلالات عصب شناختی است. لذا پرداختن به مسائل روانشناختی و ﺗﺄثیر این بیماری بر افراد مبتلا ضروری  می باشد . پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط سرمایه های روانشناختی  با ادراک بیماری در افراد مبتلا به بیماری مولتیپل اسکلروزیس اجرا شد .

روش بررسی: پژوهش حاضر یک مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی است در این پژوهش 120 بیمار مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس  از انجمن ام -اس شهر اهواز با روش نمونه گیری دردسترس مورد مطالعه قرار گرفتند. ابزار گردآوری اطلاعات، شامل دو پرسشنامه: پرسشنامه سرمایه های روانشناختی لوتانز و پرسشنامه کوتاه ادراک بیماری (بردبنت ، پتریه ، مین ووینمن 2006) می باشد که توسط بیماران تکمیل شدند. جهت تجزیه وتحلیل داده ها از نرم افزار spss نسخه 19، و از روش های آماری ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون گام به گام استفاده شد .

یافته ها: میانگین نمره کل سرمایه های روانشناختی (39/16±29/2) وادراک بیماری (27/5 ±03/1) محاسبه شد .آزمون همبستگی پیرسون همبستگی مثبت ومعناداری بین نمره کل سرمایه های روانشناختی ومؤلفه های آن با ادراک بیماری نشان داد (001/0P=). درنتایج رگرسیون از بین مؤلفه های سرمایه های روانشناختی ، مؤلفه های خودکارآمدی ،خوشبینی وتاب آوری بیشترین همبستگی را با ادراک بیماری نشان دادند .

نتیجه گیری: افرادی که سرمایه های روانشناختی مطلوبتری دارند با درک عمیق تر بیماری خود این سرمایه ها را برای تقویت و سازگاری با وضعیت بیماری خود به کار می گیرند.

دریافت: 1395/2/4 | پذیرش: 1395/4/15 | انتشار: 1395/4/23

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهش در سلامت روانشناختی می باشد.