دوره 12، شماره 2 - ( دوره دوازدهم، شماره دوم 1397 )                   جلد 12 شماره 2 صفحات 52-40 | برگشت به فهرست نسخه ها

Taklavi S, Azimi V. Comparison Of The Perception Of Pain and Alexithymia In Patients With Rheumatoid Arthritis, Familial Mediterranean Fever And Healthy People. Journal title 2018; 12 (2) :40-52
URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-3144-fa.html
تکلوی سمیه، عظیمی وحیده. مقایسه ادراک درد و ناگویی خلقی در بیماران آرتریت روماتوئید، تب فامیلی مدیترانه ای و افراد سالم. عنوان نشریه. 1397; 12 (2) :40-52

URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-3144-fa.html

1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل ، staklavi@gmail.com
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردبیل
پژوهش حاضر با هدف مقایسه ادراک درد و ناگویی خلقی در بیماران آرتریت روماتوئید، تب فامیلی مدیترانه ای و افراد سالم انجام شد. روش پژوهش از نوع علی-مقایسه ای و جامعه آماری پژوهش را تمامی بیماران مبتلا به آرتریت روماتوئید، تب فامیلی مدیترانه ای و افراد سالم شهر اردبیل در سال 1396 تشکیل دادند. روش نمونه گیری به صورت در دسترس بود و با استفاده از این روش تعداد 40 نفر از بیماران آرتریت روماتوئید، تب فامیلی مدیترانه ای و افراد سالم، در مجموع 120 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. جمع آوری داده ها در پژوهش حاضر با استفاده از پرسشنامه درد مک گیل و مقیاس ناگویی خلقی تورنتو انجام شد. به منظور تجزیه و تحلیل داده های پژوهش از آزمون تحلیل واریانس چند متغیره و  آزمون تعقیبی استفاده شد. نتایج نشان داد ناگویی خلقی و ادراک درد به طور معناداری در بیماران آرتریت روماتوئید، تب فامیلی مدیترانه ای و افراد سالم تفاوت معناداری دارد. شدت ادراک درد در بیماران آرتریت روماتوئید بیشتر از تب فامیلی مدیترانه ای است. بر این اساس می توان نتیجه گرفت اختلال در ناگویی خلقی و ادراک درد در بیماران آرتریت روماتوئید و تب فامیلی مدیترانه ای می تواند در تشدید این اختلال ها یا فرآیند درمان شان اثرگذار باشد.
دریافت: 1397/1/18 | پذیرش: 1397/6/31 | انتشار: 1397/6/31

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهش در سلامت روانشناختی می باشد.