دوره 12، شماره 3 - ( دوره دوازدهم، شماره سوم 1397 )                   جلد 12 شماره 3 صفحات 36-24 | برگشت به فهرست نسخه ها

malekpour F, Marashi A, Beshlideh K. Designing and Testing a Model of the Precedents and Consequences of Migraine Headaches in a Non-Clinical Population. Journal title 2018; 12 (3) :24-36
URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-3319-fa.html
ملک پور فرزانه، مرعشی سیدعلی، بشلیده کیومرث. طراحی و آزمودن الگویی از پیشایندها و پیامدهای سردردهای میگرنی در جمعیت غیربالینی. عنوان نشریه. 1397; 12 (3) :24-36

URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-3319-fa.html

1- ، malekpourfarzaneh22@gmail.com
2- گروه روانشناسی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی،دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
سردرد میگرنی، یکی از شایع‌ترین دردهاست و به‌دلیل فراوانی، از مهم‌ترین انواع سردردها به حساب می‌آید. هدف از پژوهش حاضر، آزمون شناسایی پیشایندها و پیامدهای سردردهای میگرنی در جمعیت غیربالینی دانشجویان بود. نمونه‌‌ی پژوهش را، 310 نفر از دانشجویان تشکیل می‌دادند که به‌صورت تصادفی طبقه‌ای چندمرحله‌ای انتخاب شدند. به‌منظور جمع‌آوری داده‌ها از پرسش‌نامه‌‌‌های تشخیص میگرن، اضطراب-افسردگی-استرس، حالت-صفت بیان خشم، مقیاس باورهای وسواسی، فهرست 90 نشانه‌ی مرضی، مقیاس سنجش شدت خستگی و پرسش‌نامه‌ی کیفیت زندگی استفاده شد. نتایج نشان داد که تمام ضرایب مسیرهای مستقیم بین متغیرهای پژوهش ازلحاظ آماری معنی‌دار است. طبق نتایج پژوهش، رابطه‌ی غیرمستقیم خشم، اختلال وسواسی‌اجباری و اضطراب با کیفیت زندگی، افسردگی و خستگی از طریق میانجی‌گری میگرن معنی‌دار به‌دست آمد؛ همچنین رابطه‌ی باورهای وسواسی با میگرن از طریق میانجی‌گری اختلال وسواسی‌اجباری معنی‌دار بود. یافته‌های پژوهش حاضر، چارچوب مفیدی را برای شناسایی عوامل تأثیرگذار در شروع سردردهای میگرنی و پیامدهای حاصل از آن فراهم می‌کند.

دریافت: 1397/8/29 | پذیرش: 1397/9/28 | انتشار: 1397/9/28

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهش در سلامت روانشناختی می باشد.