دوره 13، شماره 4 - ( دوره سیزدهم، شماره چهارم 1398 )                   جلد 13 شماره 4 صفحات 28-15 | برگشت به فهرست نسخه ها

Naghavi S, Faraji P, Nemati B. Memory functioning and Negative Emotions in patients undergoing heart bypass surgery with and without the use of cardiopulmonary pump. Journal title 2020; 13 (4) :15-28
URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-3539-fa.html
نقوی سمیه، فرجی پریسا، نعمتی بردیا. بررسی عملکرد حافظه و هیجان‌های منفی در بیماران تحت عمل بای‌پس قلب در دو شرایط با و بدون استفاده از پمپ قلبی‌ریوی. عنوان نشریه. 1398; 13 (4) :15-28

URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-3539-fa.html

1- گروه روانشناسی عمومی، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه تهران، تهران، ایران. ، saranaqavi@gmail.com
2- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج، ایران.
3- جراح قلب، بیمارستان شهید بهشتی قم، قم، ایران.
در بسیاری از بیماران قلبی‌عروقی برای برطرف نمودن مشکلات ناشی از این بیماری، جراحی بای‌پس عروق کرونر (CABG) نیاز است. در این نوع جراحی از دو نوع تکنیک استفاده می‌شود که یکی از آن‌ها با استفاده از پمپ قلبی‌ریوی و دیگری بدون استفاده از آن است. طبق مطالعات بیماران بعد از جراحی عوارضی را تجربه می‌کنند که شامل اضطراب، افسردگی و همچنین کاهش در عملکرد شناختی است. در این پژوهش با روش توصیفی‌مقایسه‌ای به بررسی وضعیت بیماران دو گروه قبل و بعد از جراحی و همچنین مقایسۀ عملکرد حافظه که یکی از مؤلفه‌های شناختی است، پرداخته شد. تعداد 62 بیمار به روش نمونه‌گیری در دسترس در این پژوهش همکاری کردند و در ابتدا یک روز قبل و سپس بعد از 2 ماه مورد ارزیابی قرار گرفتند. از پرسشنامۀ سنجش افسردگی، اضطراب و استرس (DASS-21) و از آزمون حافظۀ وکسلر (WMS-R) برای سنجش عملکرد حافظۀ آن‌ها استفاده شد. نتایج نشان دادند که بیماران هر دو گروه در عوامل روان‌شناختی خود قبل از جراحی تفاوتی نداشتند؛ اما تفاوت در مقایسۀ قبل و بعد از عمل بود که گروه با استفاده از پمپ قلبی‌ریوی در عملکرد حافظۀ خود کاهش معناداری نشان دادند. با توجه به این نتایج به نظر می‌رسد که ازکارافتادن موقتی قلب و استفاده از دستگاه پمپ قلبی‌ریوی هنگام جراحی، به افت عملکرد شناختی در بیماران منجر می‌شود. بدین‌روی باید مداخلاتی اندیشید تا بتوان به بهبود عملکرد حافظه و وضعیت روان‌شناختی بیماران قلبی تحت عمل جراحی کمک کرد.
دریافت: 1398/6/31 | پذیرش: 1398/12/26 | انتشار: 1398/12/27

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهش در سلامت روانشناختی می باشد.