دوره 14، شماره 3 - ( دوره چهاردهم، شماره سوم، پاییز 1399 )                   جلد 14 شماره 3 صفحات 88-76 | برگشت به فهرست نسخه ها

Farajpour Niri S, Bakhshesh Boroujeni M, Mahmood Aliloo M. Developing a structural model of internet addiction based on borderline and psychopathic personality traits with the mediating role of distress intolerance. Journal title 2020; 14 (3) :76-88
URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-3619-fa.html
فرج پور نیری سپیده، بخشش بروجنی میکائیل، محمودعلیلو مجید. مدل ساختاری اعتیاد به اینترنت بر اساس صفات شخصیت مرزی و جامعه‌ستیز با میانجی‌گری عدم تحمل پریشانی. عنوان نشریه. 1399; 14 (3) :76-88

URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-3619-fa.html

1- ﮔﺮوه رواﻧﺸﻨﺎﺳﯽ ﺑﺎﻟﯿﻨﯽ، داﻧﺸﮕﺎه ﺗﺒﺮیﺰ، ﺗﺒﺮیﺰ، ایﺮان ، sepidfarajpour@gmail.com
2- ﮔﺮوه رواﻧﺸﻨﺎﺳﯽ ﺑﺎﻟﯿﻨﯽ، داﻧﺸﮕﺎه ﺗﺒﺮیﺰ، ﺗﺒﺮیﺰ، ایﺮان
3- ﮔﺮوه رواﻧﺸﻨﺎﺳﯽ ﺑﺎﻟﯿﻨﯽ، داﻧﺸﮕﺎه ﺗﺒﺮیﺰ، ﺗﺒﺮیﺰ، ایﺮان.
امروزه اینترنت به یکی از ملزومات زندگی دانشجویان تبدیل‌شده است و اعتیاد به آن مسبب مشکلات عدیده‌ای است. هدف پژوهش حاضر مدل‌یابی معادلات ساختاری صفات شخصیت مرزی و جامعه‌ستیز با اعتیاد به اینترنت و میانجی‌گری عدم تحمل پریشانی بود. جامعه آماری شامل دانشجویان زن و مرد دانشگاه تبریز بودند. 260 نفر به روش نمونه‌گیری خوشه‌ای انتخاب شدند و پرسشنامه‌های شخصیت مرزی، صفات جامعه‌ستیز لوینسون، اعتیاد به اینترنت یانگ و تحمل پریشانی سیمون و گاهر را تکمیل کردند. در نهایت 240 پرسشنامه با استفاده از روش تحلیل مسیر مورد تجزیه‌وتحلیل قرار گرفتند. نتایج پژوهش نشان داد که صفات شخصیت مرزی و جامعه‌ستیز تأثیر مستقیمی بر اعتیاد به اینترنت دارند و عدم تحمل پریشانی میانجی معنی‌داری برای این روابط بود. پیشنهاد می‌شود که در بررسی و مداخلات اعتیاد به اینترنت، به نقش تحمل پریشانی در افراد با صفات مرزی و جامعه‌ستیز نیز توجه شود.
دریافت: 1398/10/9 | پذیرش: 1400/3/2 | انتشار: 1399/10/10

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهش در سلامت روانشناختی می باشد.