دوره 14، شماره 2 - ( دوره چهاردهم، شماره دوم، تابستان 1399 )                   جلد 14 شماره 2 صفحات 71-86 | برگشت به فهرست نسخه ها

safarzaei M, Ameri F, Mehrinejad S A, Khodabakhsh R, Peivastegar M. Psychometric properties of the Psychological Flexibility Questionnaire in students. rph. 2020; 14 (2) :71-86
URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-3787-fa.html
صفرزائی مهرناز، عامری فریده، مهری نژاد سیدابوالقاسم، خدابخش پیرکلانی روشنک، پیوسته گر مهرانگیز. ویژگی های روانسنجی پرسشنامه انعطاف پذیری روانشناختی در دانشجویان. فصلنامه پژوهش در سلامت روانشناختی. 1399; 14 (2) :71-86

URL: http://rph.khu.ac.ir/article-1-3787-fa.html

1- دانشگاه الزهرا(س)
2- دانشگاه الزهرا(س) ، f.ameri@alzahra.ac.ir
انعطاف پذیری روانشناختی یک صفت چندوجهی است که در بسیاری از حوزه های زندگی از جمله سلامت روان نقش دارد. باتوجه به نقش انعطاف پذیری روان شناختی، پژوهشگران به بررسی این خصوصیت علاقمند شدند اما برای بررسی آن ابزاری که به صورت تخصصی انعطاف پذیری روانشناختی را مورد سنجش قرار دهد در اختیار ندارند. هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی روایی و پایایی نسخه فارسی پرسشنامه انعطاف پذیری روانشناختی بود. به  منظور جمع آوری داده ها، 400دانشجوی دختر و پسر  دانشگاه فردوسی مشهد در سال تحصیلی 98-99با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی خوشه ای چندمرحله ای انتخاب شدند و پرسشنامه انعطاف پذیری روان شناختی را تکمیل کردند. برای بررسی روایی سازه از تحلیل عاملی اکتشافی و تأییدی استفاده شد و  به منظور بررسی اعتبار محاسبه ضریب آلفای کرونباک صورت گرفت. تحلیل عاملی نشان داد که این پرسشنامه 5عامل دارد که عبارتند از: تفسیر مثبت از تغییر، مشخص کردن خود بعنوان  فردی منعطف، مشخص کردن خود بعنوان فردی گشوده و خلاق، تفسیر واقعیت بعنوان پویا وقابل تغییر بودن، و تفسیر واقعیت بعنوان چندوجهی بودن که پنج عامل بر روی هم 83/59% از واریانس کل پرسشنامه را تبیین می‌کردند. همسانی درونی گویه های پرسشنامه انعطاف پذیری روانشناختی برابر ضریب آلفای 89/0 به‌دست آمد که بیانگر پایایی مطلوب این پرسشنامه است. بر اساس نتایج تحلیل عامل اکتشافی و تأییدی در این پژوهش پرسشنامه انعطاف‌پذیری روانشناختی از روایی و اعتبار قابل قبول دردانشجویان برخوردار می‌باشد.

نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/4/4 | پذیرش: 1399/6/23 | انتشار: 1399/7/5

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پژوهش در سلامت روانشناختی می باشد.